Slovakia nappasi yllätyksellisen ja todella tärkeän voiton, kun se kaatoi turnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluvan USA:n jääkiekon MM-kisojen maanantain toisessa päiväpelissä jatkoajan jälkeen maalein 5-4. Slovakia johti ottelua jo 4-1, mutta USA nousi upealla tavalla tasoihin kolmannen erän aikana. Nousua ei kuitenkaan palkittu voitolla, kun Milos Kelemen ohjasi Slovakian voittomaalin vain minuutti ennen jatkoajan loppua.

Slovakia avasi ottelun maalihanat jo aikaisessa vaiheessa, kun Milos Kelemen vei joukkueensa 1-0 johtoon vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Runsaslukuinen slovakialaisyleisö sai lisää hurrattavaa, kun Libor Hudacek tuplasi maansa johdon Tomas Tatarin syötöstä erän puolessavälissä.

USA onnistui kaventamaan toisen erän alussa Matt Boldyn toimesta ja näytti jo nousevan mukaan peliin, mutta Slovakia vastasi nopeasti kahdella maalilla. Vain kaksi minuuttia maalin jälkeen Simon Nemec vei Slovakian uudelleen kahden maalin johtoon. Jälleen kaksi minuuttia tästä, ja Slovakia osui uudestaan. Patrik Koch ohitti USA:n maalivahdin Alex Nedeljkovicin terävällä rannelaukauksella. Tämä jäi myös Nedeljkovicin viimeiseksi palvelukseksi tässä ottelussa, sillä hänen tilalleen vaihdettiin Trey Augustine.

Slovakian johdosta huolimatta USA ei ollut pelannut huonosti. Se dominoi pitkiä pätkiä toisesta erästä ja voitti erän laukaukset jopa 21-7. Slovakian maalivahti, joukkueensa parhaana palkittu, Samuel Hlavaj kuitenkin esitti todella upeita otteita.

Kolmannessä erässä USA:n hallinta kuitenkin tuotti tulosta. Ensin Shane Pinto sai maalin eteen upean syötön Joel Farabeelta ja onnistui ohittamaan Hlavaj’n. Hieman erän puolenvälin jälkeen joukkueen kapteenin Brady Tkachukin upea soolosuoritus toi USA:n jo maalin päähän, ja huima kiri huipentui, kun Luke Hughes tulitti ottelun tasoihin kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua.

Slovakia ei kuitenkaan tuskastunut. Joukkue aloitti jatkoajan todella terävästi, mutta Augustine piti upeilla torjuinnoillaan USA:n mukana taistelussa voitosta. Slovakian aktiivisuus kuitenkin palkittiin, kun Nemec laukoi ja Kelemen ohjasi maalin edestä ottelun voittomaalin vain minuutti ennen jatkoajan päättymistä.

USA – Slovakia 4-5 ja. (0-2, 1-2, 3-0, 0-1)

1. erä
03:17 Milos Kelemen (Matus Sukel, Andrej Kudrna) 0-1
11:36 Libor Hudacek (Tomas Tatar) 0-2

2. erä
24:48 Matt Boldy (Luke Hughes, Johnny Gaudreau) 1-2
27:03 Simon Nemec (Martin Fehervary, Martin Pospisil) 1-3
28:47 Patrik Koch (Martin Pospisil, Milos Kelemen) 1-4

3. erä
44:32 Shane Pinto (Joel Farabee, Trevor Zegras) 2-4
53:56 Brady Tkachuk (Shane Pinto) 3-4
56:38 Luke Hughes (Jake Sanderson) 4-4

Jatkoaika
63:56 Milos Kelemen (Simon Nemec, Martin Pospisil) 4-5