ComeOn

Nuoret Leijonat jatkavat MM-kisoja puhtaalla pelillä, kun Tšekki kaatui voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3. Suomi oli ottelussa ajoittain pinteessä ja sai tehdä täyden työn kahden pisteen eteen.

Tšekki aloitti kamppailun Suomea vastaan voimakkaasti. Valkopaitojen tiivis puolustuspelaaminen tyrehdytti avauserässä Suomen hyökkäyspelin tehokkaasti ja Nuorilla Leijonilla oli suuria ongelmia murtautua parhaalle maalintekosektorille.

Ajassa 06:36 Tšekin Jaroslav Chmelarin pienestä kulmasta lähtenyt laukaus yllätti Suomen maalia vartioineen Leevi Meriläisen. Tšekki sai osumasta lisää itseluottamusta ja pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä Suomen päätyyn tasaisella tahdilla. Ottelun toinen osuma nähtiin ajassa 11:31, kun Jan Mysak otti Suomen päässä puhtaan aloitusvoiton ja Jiri Kulich löi maskin takaa suoraan syötöstä Tšekin kahden maalin karkumatkalle.

Suomi pääsi pikkuhiljaa otteluun mukaan hitaan alun jälkeen

Suomi osoitti heräämisen merkkejä Tšekin toisen maalin jälkeen ja kavensi ajassa 16:28, kun Roby Järventie osui ylivoimalla. Erän lopulla Ville Koivuselle tarjoutui vielä avopaikka lyödä peli tasoihin, mutta Tšekin maalivahti Jan Bednar venyi upeasti kiekon tielle.

Avauserässä Tšekki oli selkeästi niskan päällä, mutta Suomi skarppasi toisella kaksikymmenminuuttisella. Kasper Puutio niittasi Nuoret Leijonat tasoihin ajassa 23:39. Osuman jälkeen Suomi nousi ottelussa kuskin paikalle ja pystyi luomaan useita laadukkaita maalintekopaikkoja. Hyvistä tilaisuuksista huolimatta lisäosumia ei kuitenkaan toisessa erässä nähty.

Kolmannessa erässä puntit jälleen tasoittuivat ja ottelu aaltoili runsaasti. Kummankin joukkueen puolustuspelaaminen alkoi rakoilla ja paikkoja syntyi molempiin päihin tasaista tahtia. Aatu Räty vei Suomen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 50:24.

Voitto oli jo Nuorten Leijonien takataskussa, mutta Tšekin kapteeni Mysak sivalsi pelin tasoihin noin seitsemän minuuttia ennen summerin soimista. Lisäosumia ei nähty, jonka jälkeen edessä oli kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika. Suomi hallitsi tapahtumia hienokseltaan, mutta ei onnistunut pistemään ottelua pakettiin, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Viiden parin jälkeen Suomelta onnistuivat Järventie ja Kasper Simontaival. Tsekin ainoa onnistuja oli Mysak, joten voitto kirjattiin Suomelle. Ottelu oli katsojaystävällistä jääkiekkoa, mutta Suomen päävalmentaja Antti Pennanen löytää varmasti reilusti parantamisen varaa jatkoa ajatellen. Puolustuspäässä tapahtui liikaa helppoja virheitä, jotka varmasti analysoidaan tarkasti jälkikäteen. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti sunnuntaita, jolloin vastaan asettuu Slovakia.

Suomi – Tšekki 4-3 vl.

1. erä:
06:36 Jaroslav Chmelar 0-1
11:31 Jiri Kulich (Jan Mysak) 0-2 YV
16:28 Roby Järventie (Aleksi Heimosalmi, Joakim Kemell) 1-2 YV

2.erä:
23:39 Kasper Puutio (Kasper Simontaival, Joni Jurmo) 2-2

3. erä:
50:24 Aatu Räty (Roni Hirvonen, Topi Niemelä) 3-2
52:38 Jan Mysak (Michal Gut, Jiri Kulich) 3-3

Jatkoaika:
Ei tilastomerkintöjä.

vl-kilpailu:
4-3 Suomi

Roni Hirvonen, ei maalia.
Jiri Kulich, ei maalia.
Roby Järventie, maali.
Michal Gut, ei maalia.
Aatu Räty, ei maalia.
Jaroslav Chmelar, ei maalia.
Joakim Kemell, ei maalia.
Jan Mysak, maali.
Kasper Simontaival, maali.
Matias Sapovaliv, ei maalia.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets