Suomen ja Ruotsin välieräottelu päättyi Nuorten Leijonien kannalta onnellisesti, kun Kasper Puution maali riitti varmistamaan finaalipaikan. Ruotsillakin oli ottelussa omat tilaisuutensa, mutta Suomen voitto oli täysin ansaittu.

Nuoret Leijonat kohtasi Ruotsin lauantaina aamuyöllä pelatussa ottelussa. Suomen maalia vartioi ottelussa Juha Jatkola, jolle peli oli turnauksen toinen alkusarjassa pelatun Slovakia-kamppailun jälkeen.

Avauserä oli vauhdikasta jääkiekkoa, josta ei tunnetta puuttunut. Suomi aloitti ottelun rohkeasti ja hallitsi kiekkoa painaen pelin painopisteen länsinaapurin päätyyn. Ruotsi sai rakennettua muutaman paikan nopeiden vastahyökkäyksien kautta, mutta maalivahti Jatkola pystyi selvittämään tilanteet puolustuksen avustuksella.

Ruotsi sai ensimmäisessä erässä kaksi jäähyä, mutta läpi turnauksen loistavasti toiminut Suomen ylivoima ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Erän lopulla Eetu Liukkaalle tarjoutui tuhannen taalan paikka Kalle Väisäsen riistettyä kiekon Ruotsin päädyssä. Miehen veto suuntautui kuitenkin suoraan Juniorkronornan maalia vartioineen Jesper Wallstedtin syliin.

Toisessa erässä Nuoret Leijonat jatkoivat hyviä otteitaan ja Ruotsi oli paikoitellen helisemässä. Kuparinen rikkoutui ajassa 25:18 Suomen pelatessa jälleen ylivoimalla. Kasper Puutio sai Aatu Rädyltä syötön vauhtiin, nousi maalille ja ujutti limpun komeasti Wallstedtin alta verkon perukoille. Tilannetta edelsi Topi Niemelän loistava pelinluku viivalla. Kärppien puolustajalle merkittiin toinen syöttöpiste.

Hieman avausmaalin jälkeen Suomelle tarjoutui tilaisuuksia lisätä johtoaan, mutta Wallstedt pystyi pitämään Ruotsin vielä pelissä mukana. Erän lopulla Nuoret Leijonat joutuivat 5-3 alivoimalle, kun Liukas otti kaksiminuuttisen estämisestä ja heti perään Joel Määttä lähetettiin jäähyaitioon korkeasta mailasta.

Suomen puolustus kuitenkin taisteli uhrautuvasti ja Jatkola otti muutaman tärkeän torjunnan. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että Ruotsin ylivoima oli heikkoa ja syöttöjen ajoitus jätti toivomisen varaa. Kovasti hehkutettu Emil Andrae oli laukojan paikalla, mutta ei pystynyt ohittamaan varmasti torjunutta Jatkolaa.

Päätöserä täysin Suomen hallintaa – Nuoret Leijonat ansaitusti finaaliin

Suomi sai onnistuneesta alivoimastaan lisää energiaa ja oli päätöserässä entistä enemmän kuskin paikalla. Erän puolivälin paikkeilla Räty karkasi läpiajoon, mutta hänen suora vetonsa pysähtyi Wallstedtin patjaan. Hetkeä myöhemmin Väisänen veivasti William Wallinderin täysin kahville ja pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Wallstedt oli kuitenkin jälleen tiellä pitäen lukemat entisellään. Ruotsi sai erän lopussa yhden mylläkän Suomen maalille, mutta Jatkola jatkoi varmoja otteitaan.

Lisämaaleja ei nähty, joten Suomi marssii täysin ansaitusti huomenna pelattavaan finaaliin, jossa vastaan asettuu Kanada. Juniorkronornan pettymys oli kova ja joukkueen kapteeni Andrae löi mailansa säpäleiksi päätösvihellyksen jälkeen. Ruotsi kohtaa pronssiottelussa Kanadalle taipuneen Tšekin.

Ruotsi – Suomi 0–1