ComeOn

Nuorten MM-kisojen harjoitusotteluiden aikataulua on päivitetty. Tapaninpäivänä MM-kisat aloittava Suomi kohtaa ainoassa harjoitusottelussaan USA:n torstain klo 21 Suomen aikaa.

Kuten aiemmin uutisoimme, Nuorten Leijonien oli määrä pelata kaksi harjoitusottelua ennen tapaninpäivänä alkavia MM-kisoja, mutta Kanadan paheneva pandemiatilanne pakotti kisajärjestäjät muuttamaan aikatauluja. Suomen harjoitusotteluiden olisi kuulunut olla sunnuntaina 19.12. Slovakiaa vastaan ja torstaina 23.12. USA:ta vastaan.

Kaiken kaikkiaan harjoitusotteluita oli ennen turnauksen alkua tarkoitus pelata yksitoista kappaletta. Varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa julkaistun päivitetyn otteluohjelman mukaan harjoitusotteluita pelataan kuitenkin vain viisi. Kaikki ottelut tullaan pelaamaan jouluaatonaattona paikallista aikaa.

Aikataulu muokkaamalla Kanadan Jääkiekkoliitto ja Kansainvälinen Jääkiekkoliitto pyrkivät minimoimaan koronaviruksen omikron-muunnoksen mahdollisesti itse MM-kisoille aiheuttamat haitat.

Myös Suomen harjoitusotteluiden määrä putosi kahdesta yhteen. Nuorten Leijonien jäljellä oleva peli on harjoitusotteluista ensimmäinen. Joukkue kohtaa USA:n 23.12. klo 21 Suomen aikaa.

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen ei jäänyt surkuttelemaan harjoitusotteluiden vähenemistä, vaan piti ratkaisua oikeana.

– Tässä tilanteessa päätöstä on pidettävä oikeana, Oikarinen sanoi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

– Joukkueiden kohtaamisia haluttiin vähentää ja siten turvata, että kisat päästään pelaamaan. Kisajärjestäjiä sekä Kanadan ja Albertan viranomaisia huolestuttaa koronatilanne ja tämä on tervetullut varotoimenpide. Suomen joukkue keskittyy nyt harjoituksiinsa ja 23. päivänä pääsemme pelaamaan USA:ta vastaan.

Nuorten MM-kisojen harjoitusottelut

Ajat Suomen aikaa.

23.12. klo 21:00 Suomi – USA
23.12. klo 23:00 Slovakia – Saksa
24.12. klo 02:00 Venäjä – Kanada
24.12. klo 02:00 Tšekki – Sveitsi
24.12. klo 04:00 Itävalta – Ruotsi


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders