Jääkiekon nuorten MM-kisoissa 2024 pelattiin perjantaina neljä ottelua. Slovakia jatkoi vakuuttavaa menoaan voittamalla Norjan 4-8 ja pitää hallussaan B-lohkon kärkipaikkaa ennen lohkovaiheen päätöskierrosta. Kakkosena oleva USA on pisteen päässä voitettuaan perjantaina Tšekin rankkarikisan jälkeen. Tšekki puolestaan on perjantain tulosten myötä varmasti lohkokolmonen. A-lohkossa turnauksen tähän asti paras joukkue Ruotsi voitti Kanadan ja varmisti lohkovoittonsa jo ennen päätöskierrosta. Suomi puolestaan avasi voittotilinsä Latviaa vastaan ja etenee varmasti pudotuspeleihin joko lohkon neljäntenä tai kolmantena.

A-lohko

Latvia – Suomi 0-4

Suomi nappasi helpottavan avausvoiton nuorten MM-kisoissa, kun se kaatoi Latvian 0-4. Nuorten Leijonien iskukyvystä ei toki saatu vielä todellista käsitystä, sillä Latvia oli todella heikko vastustaja, mutta Suomen pelin rakenne oli jo huomattavasti katastrofaalista Saksa-ottelua paremmassa jamassa. Etenkin puolustussuuntaan Nuoret Leijonat oli huomattavasti aiempaa valmiimpi, sillä aivan ottelun alkua lukuun ottamatta Latvia ei saanut käytännössä yhtään hyvää maalipaikkaa – ennen kuin ottelun lopussa, kun peli oli jo ratkennut. Etenkin Suomen kapteeni Jere Lassila nousi esiin iskemällä ottelussa tehot 1+3.

Kanada – Ruotsi 0-2

Kisojen isäntämaa Ruotsi jatkoi äärimmäisen vakuuttavia otteitaan nappaamalla jo kolmannen nollapelinsä putkeen ja kaatamalla hallitsevan maailmanmestarin 0-2. Kanada aloitti ottelun paremmin, mutta Hugo Hävelid Ruotsin maalilla pelasi loistavasti ja piti lukemat nollissa. Toisen erän alussa Theo Lindstein alusti hienosti Tom Willanderin avausmaalin, joka sai kotiyleisön repeämään täyteen huutoon. Erän puolessavälissä yleisö sai huutaa uudestaan, kun Noah Östlund iski Jonathan Lekkerimäen laukauksen paluukiekon verkon perukoille. Kolmannessa erässä Kanada jahtasi kipeästi kavennusosumaa, mutta Ruotsi puolusti sitkeästi ja onnistu Hävelidin johdolla pitämään kanadalaisten kuparisen rikkoutumattomana.

B-lohko

Norja – Slovakia 4-8

Slovakia jatkoi vakuuttavaa menoaan vuoden 2024 nuorten MM-kisoissa, kun se kaatoi Norjan hirmulukemin 4-8. Altavastaajana otteluun lähtenyt Norja nappasi yllättäen aikaisen johdon Michael Brandsegg-Nygårdin maalilla. Tämän jälkeen Slovakia meni kuitenkin menojaan. Samuel Honzek tasoitti pelin ylivoimalla hieman erän puolenvälin jälkeen ja Juraj Pekarcik vei maansa johtoon vain puoli minuuttia myöhemmin. Toisen erän alussa Norjan jäähyily jatkoi kostautumista, kun huippulupaus Dalibor Dvorsky tuplasi Slovakian johdon. Slovakia iski täysin yksipuolisen erän aikana vielä neljä maalia ja ratkaisi ottelun sen puoliväliin mennessä. Toiselle erätauolle siirryttiin 1-7 lukemissa. Päätöserässä Norja heräsi vielä taistelemaan ja iski kolme maalia Slovakian yhtä vastaan, mutta ottelu oli jo ohi.

Slovakia johtaa kolmen kierroksen jälkeen B-lohkoa ja on monen yllätykseksi ollut yksi MM-kisojen parhaista joukkueista. Päätöskierroksella Slovakia kohtaa pisteen vähemmän keränneen USA:n taistelussa lohkovoitosta.

Tšekki – USA 3-4 (vl.)

Göteborgin MM-kisoihin suurimpana mestarisuosikkina lähtenyt USA nappasi turnauksen kolmannen voiton tiukan ottelun päätteeksi. Yhdysvallat meni johtoon jo minuutin pelin jälkeen, mutta Tšekki onnistui tasoittamaan ennen ensimmäisen erän loppua. Toisessa erässä maaleja iskettiinkin vuorotahtiin, kun Tšekki nappasi 2-1 johdon vain päästäkseen USA:n takaisin tasoihin reilua minuuttia myöhemmin. Sama toistui vain hetkeä myöhemmin, kun Robin Sapousek vei Tšekin johtoon, mutta Ryan Chesley tasoitti vain kahden minuutin kuluttua. Kolmannessa erässä tai jatkoajalla ei tilastomerkintöjä saatu, joten ratkaisua haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Ratkaisijaksi nousi Isaac Howard, joka iski ratkaisevan maalin Michael Hrabalin selän taakse.