Suomi ja Norja kohtasivat alle 18-vuotiaiden MM-kilpailujen lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Christer Nylundin valmentama Norja oli lopulta pelkkä suupala nälkäisille Pikkuleijonille.

Pikkuleijonat aloittivat pirteästi Norjaa vastaan ja Suomen kolmosketju iski kiekon maaliin vain reilun minuutin jälkeen. Jesse Kiiskisen maalin syöttöpisteet kirjattiin Aron Kiviharjun ja Jesse Nurmen nimiin. Paine Norjan päädyssä jatkui tämän jälkeen hurjana ja Tom Leppä vei Suomen kahden maalin johtoon alivoimalla. Veeti Väisänen vastasi Suomen seuraavasta osumasta ja Kiiskinen vei Pikkuleijonat jo turvallisen tuntuiseen 4-0 johtoon. Ole Indegaard nostatti Norjan toiveita avaamalla joukkueensa maalihanat erän lopulla.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla Suomen viedessä peliä mielensä mukaan. Norjan selkäranka alkoi katketa erän puolivälin jälkeen, kun Niilopekka Uhonen iski Suomen viidennen. Lisää oli kuitenkin tulossa Lauri Merikiven joukkueen hyökätessä edelleen aktiivisesti. Emil Järventie, Kasper Halttunen ja Rasmus Kumpulainen vastasivat Pikkuleijonien seuraavista osumista.

Kolmas erä pelkkää kosmetiikkaa – Puolivälierässä vastaan luistelee Slovakia

Ottelun tempo laski selkeästi kolmannessa erässä. Felix Granath yllätti Suomen maalia vartioineen Noa Valin, joka pudotti helpohkon laukauksen selkänsä taakse. Ottelun loppupuolisko oli enemmän tai vähemmän silkkaa pelailua Norjan osoittaessa muutaman kerran selkeitä turhautumisen merkkejä. Christer Nylundin valmentama joukkue sortui muutaman kerran jälkipeleihin, mutta pahimmilta koiruuksilta vältyttiin ja peli pysyi hyvin tuomarien hallinnassa.

Halttunen viimeisteli pelin toisensa komealla laukauksella ja Konsta Hietanen veivasi ottelun loppulukemat. Norjalla oli ottelun alkuhetkillä pari hyvää tilaisuutta, mutta 10-2 numerot kertovat lopulta kaiken oleellisen joukkueiden välisestä tasoerosta.

Suomelle siis komea voitto, mutta liialliseen hyvänolontunteeseen ei ole varaa, sillä torstaina käynnistyvissä pudotuspeleissä vastaan asettuu Slovakia. Tuolloin edessä on jälleen aivan eri kokoluokan haaste, eikä puolivillainen esitys tule riittämään. Ottelu tulee myös määrittämään tietyllä tavalla Suomen turnauksen, sillä mikään muu kuin välieriin yltäminen olisi luonnollisesti raju pettymys. Lohkon hännille jäänyt Norja jatkaa puolestaan putoamiskarsintaan ja selvittää kohtalonsa ottelulla Saksaa vastaan.

Suomi – Norja 10-2

1.erä
1:09 Jesse Kiiskinen (Jesse Nurmi, Aron Kiviharju) 1-0
6:29 Tom Leppä (Maxim Eliseev) 2-0 AV
12:30 Veeti Väisänen (Kiviharju, Emil Järventie) 3-0
14:45 Kiiskinen (Kiviharju, Nurmi) 4-0
15:54 Ole Indergaard (Liam Saetre, Jorgen Myhre) 4-1 YV

2.erä
20:30 Niilopekka Muhonen (Topi Hynninen, Kiiskinen) 5-1
21:23 Järventie (Tuomas Uronen, Emil Kuusla) 6-1
22:49 Kasper Halttunen (Väisänen) 7-1
29:46 Rasmus Kumpulainen (Halttunen, Mitja Jokinen) 8-1 YV

3.erä
44:35 Felix Granath (Marius Bjornsgaard) 8-2 YV
55:18 Halttunen (Kiviharju, Kumpulainen) 9-2 YV
58:34 Konsta Helenius (Halttunen, Kalle Kangas) 10-2


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets