Pikkuleijonat aloittivat MM-turnauksen voitokkaasti, kun Sveitsi kaatui Baselissa 4-2 numeroin. Voitto irtosi kaikkea muuta kuin helposti, eikä päävalmentaja Lauri Merikivi ole varmasti täysin tyytyväinen näkemäänsä.

Suomi avasi alle 18-vuotiaiden MM-kisat osaltaan keskiviikkona, kun vastaan luisteli turnauksen isäntäjoukkue Sveitsi. Pikkuleijonat olivat ensimmäisillä minuuteilla hieman telineissä ja kotiyleisönsä edessä pelannut Marcel Jennin valmentama Sveitsi oli hallitsevampi osapuoli.

Pikkuleijonat osoittivat hieman heräämisen merkkejä päästyään ylivoimalle. Kiekko liikkui kauniisti ja Jesse Kiiskinen oli lähellä maalintekoa. Ewan Huet venyi kuitenkin Pelicans-hyökkääjän vedon tielle ja kiekko kimposi tolpan kautta väljemmille vesille. Suomen kapteeni, Kasper Halttunen, otti hetkeä myöhemmin kaksiminuuttisen, jonka aikana ote siirtyi jälleen Sveitsille. Suomi selvisi kuitenkin Sveitsin paineesta ja avauserä päättyi maalittomana.

Suomi heräsi avauserän kohmeesta – Selkä suoristui liian aikaisin

Pikkuleijonien päävalmentaja, Lauri Merikivi, näytti pitäneen tulikivenkatkuisen puoliaikapuheen, sillä joukkue tuli toiseen erään uudella asenteella. Luistin liikkui ihailtavalla tavalla heti ensi minuuteista lähtien ja Sveitsi oli hätää kärsimässä. Suomi pakotti Sveitsin täysin puolustuskannalle, ja Jennin miehistö sortui jäähyilyyn.

Emil Järventie avasi maalihanat ylivoimalla, kun erää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia. Hyvällä pelipäällä ollut neloskenttä iski vain hetkeä myöhemmin, kun Tom Leppä onnistui. Ottelu näytti sujuvan täysin Suomen toivomalla tavalla.

Tämän jälkeen selkä kuitenkin suoristui ja Pikkuleijonat päästivät Sveitsin jälleen peliin mukaan. Maxim Eliseevin kaksiminuuttinen kostautui, kun Leo Braillard liukui neliön keskeltä ja ampui komeasti ylänurkkaan. Sveitsi tuli tasoihin vielä erän lopulla Suomen puolustuksen kardinaalimunauksen jälkeen. Veeti Väisänen syötti oman maalin takaa suoraan Matteo Wagnerin lapaan, joka latasi kiekon verkon perukoille.

Toinen erä jätti todella kaksijakoisen kuvan. Alun dominoinnin jälkeen tapahtunut selkeä notkahdus on asia, jota tulee välttää jatkossa.

Kaikki lasketaan – Pikkuleijonat voittoon kaikkea muuta kuin ehjän esityksen jälkeen

Uudelleen taisteluun herännyt Sveitsi lähti päätöserään pirteästi ja oli pelillisesti niskan päällä. Kalle Kankaan jäähy meinasi kostautua pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kiekko pyöri vaarallisesti Suomen päässä. Tasoitusosumasta vastannut Wagner pääsi laukomaan paraatipaikalta, mutta Suomen maalia vartioinut Eemil Vinni piti lukemat ennallaan.

Suomi piristyi onnistuneen alivoimansa jälkeen ja pystyi rikkomaan Sveitsin hyökkäyspelaamista. Kapteeni Halttunen nousi esiin tärkeillä hetkillä ja veivasi Suomen johtoon upean yksilösuorituksensa jälkeen. Tämä näytti turhauttavan Sveitsin, joka kävi ottelun lopussa suhteellisen lämpimänä. Jesse Nurmi iski Suomen neljännen maalin Sveitsin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Suomelle siis avausvoitto 4-2 lukemien myötä. Ottelu ei sujunut missään nimessä käsikirjoituksen mukaan, mutta lopulta vain tulos muistetaan. Aikaa palautumiseen jää niukasti, sillä perjantaina vastassa on Latvia.

Suomi – Sveitsi 4-2

1.erä
ei maaleja

2.erä
25:41 Eemil Järventie (Jesse Nurmi, Jesse Kiiskinen) 1-0 YV
26:16 Tom Leppä (Onni Lind) 2-0
36:07 Leo Braillard (Eric Schneller, Jan Dorthe) 2-1 YV
38:24 Matteo Wagner (Endo Meier) 2-2

3.erä
51:41 Kasper Halttunen (Arttu Alasiurua, Emil Pieniniemi) 3-2
57:59 Nurmi (Aron Kiviharju, Topi Hynninen) TM


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets