Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue jatkoi kisaurakkaansa voitokkaasti, kun Latvia kaatui komein 5-2 lukemin. Pikkuleijonista löytyi onnistujia laajalla rintamalla, mutta sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Rasmus Kumpulainen.

Lauri Merikiven valmentamat Pikkuleijonat jatkaa Sveitsissä pelattavaa MM-turnausta puhtaalla pelillä, kun Latvia kaatui selkein 5-2 lukemin. Suomi avasi maalihanat vain reilun minuutin pelin jälkeen. Pelicans-hyökkääjä Rasmus Kumpulainen nousi röyhkeästi maalille ja latoi Aksels Osolsin torjunnasta irronneen reboundin verkon perukoille.

Suomi oli avauserässä pelillisesti kilometrin verran edellä, eikä Latvia saanut hyökkäyspeliään käyntiin. Osols oli Latvian paras pelaaja esitettyään useamman maailmanluokan pelastuksen.

Suomi ratkaisi pelin toisessa erässä – Latvia täysin mankelissa

Toisessa erässä peli repesi Suomen eduksi. Viktors Kurbakan jäähy kostautui ja Pikkuleijonat siirtyivät kahden maalin johtoon ylivoimalla. Topias Hynninen reagoi ensimmäisenä ja lapioi Osolsin torjunnan jälkeen irtokiekon pömpeliin. Sveitsi-pelissä voittomaalin tehnyt Kasper Halttunen vastasi Suomen seuraavasta osumasta Latvia-puolustuksen oltua jälleen kerran myöhässä.

Alle minuuttia myöhemmin Uronen ohjasi Pikkuleijonat jo neljän maalin etumatkalle, jonka jälkeen ottelu oli käytännössä taputeltu. Toinen erä oli Suomen täydellistä jyräystä ja laukaukset kirjattiin 22-2 Pikkuleijonien hyväksi.

Latvia ei suostunut luovuttamaan, vaikka peli oli ratkennut kolmanteen erään lähdettäessä. Valters Niedrajs pilasi Visa Vedenpään nollapelin, kun viimeistä kaksikymppistä oli pelattu noin viisi minuuttia. Osuma oli Niedjrajsille turnauksen toinen. Kumpulainen kuitenkin kuittasi nopeasti viimeisteltyään pelin toisensa, jonka jälkeen Suomi oli jälleen neljä maalia edellä. Latvia osui vielä kertaalleen Markus Streikissin toimesta, jonka myötä ottelun loppukemat kirjattiin 5-2 Pikkuleijonien hyväksi.

Suomella hyvä alku turnaukseen – haaste kovenee kertaheitolla

Latvia ei pystynyt tarjoamaan samanlaista haastetta kuin avausottelussa vastassa ollut Sveitsi, mutta tästäkin ottelusta saatiin jälleen hyvää oppia jatkoa ajatellen. Suomi oli toisessa pelissään pitkiä jaksoja täysin suvereeni ja suvantovaihe jäi lyhyemmäksi kuin Sveitsi-ottelussa. Peli ei ollut missään nimessä täydellistä, mutta ei sen tässä vaiheessa turnausta tarvitsekaan olla. Kaikista Suomen pelaajista paistoi peli-ilo ja halu tehdä töitä yhteisen hyvän eteen.

Nyt edessä on yksi välipäivä, jonka jälkeen edessä on ensimmäinen todellinen testi, kun vastaan asettuu Yhdysvallat. On selvää, että haaste tulee olemaan valtava jokaisella mittapuulla. Juuri siitä syystä on äärimmäisen tärkeää, että Pikkuleijonat pääsevät kohtaamaan lajin kärkimaita jo alkulohkovaiheen aikana.

Latvia – Suomi 2-5

1.erä
1.25 Rasmus Kumpulainen (Tuomas Uronen) 0-1

2.erä
30:53 Topi Hynninen (Jesse Nurmi, Emil Järventie) 0-2 YV
37:12 Kasper Halttunen (Konsta Helenius, Arttu Alasiurua) 0-3
38:07 Uronen (Niilopekka Muhonen, Järventie) 0-4

3.erä
44:52 Valters Niedrajs (Kristers Ansons) 1-4
46:12 Kumpulainen (Aron Kiviharju, Kalle Kangas) 1-5
53:59 Markuss Streikiss (Peteris Bulans, Davids Livsics) 2-5 YV


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets