Suomi joutui ensimmäistä kertaa kovaan testiin alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa, kun vastaan luisteli Yhdysvallat. Maalirikkaasta ottelusta muodostui juuri niin vaikea kuin osattiin odottaa. USA käytti omat paikkansa tehokkaasti hyödykseen ja nappasi lopulta selkeän voiton.

Pikkuleijonat kärsivät MM-turnauksen avaustappionsa, kun Yhdysvallat osoittautui vahvemmaksi lukemin 8-4. Suomi sai peliin huonoimman mahdollisen alun, kun kiekko oli omassa verkossa vain reilun minuutin pelin jälkeen. Oliver Moore merkkautti nimensä tilastoihin onnistuttuaan Ryan Finen syötöstä. Aram Minnetian lisäsi jenkkien johtoa vain hetkeä myöhemmin ja Pikkuleijonien taivas tummeni entisestään.

Erän puolivälin jälkeen puntit tasoittuivat ja Suomi kavensi Konsta Heleniuksen ylivoimaosumalla. Lauri Merikiven valmentama leijonaryhmä punnersi väkisin tasoihin erän lopulla Arttu Alasiuruan maalilla ja yhtäkkiä kaikki oli jälleen mahdollista.

Tom Lepän ottama huitomisjäähy kostautui toisen erän alussa, kun Cole Eiserman vei Yhdysvallat uudelleen johtoon. Jenkit saivat maalistaan lisää virtaa ja Pikkuleijonat olivat ajoittain pahasti mankelissa. Michael Hagens onnistui tasaviisikoin ennen erän puoltaväliä. Suomi heräsi mukaan taisteluun jouduttuaan jälleen kahden maalin takaa-ajoasemaan. Kasper Halttunen toi Suomen maalin päähän, mutta USA kuittasi vielä ennen erätaukoa huikealla pelipäällä olleen William Smithin toimesta.

Suomi ei löytänyt lääkkeitä Yhdysvaltojen ykköskentän pysäyttämiseksi – matka jatkuu tappiosta huolimatta

Yhdysvallat aloitti päätöserän jälleen isännän ottein ja Suomi joutui ongelmiin omalla alueellaan. Jenkit iskivät seuraavan maalinsa Rasmus Kumpulaisen kampitusjäähyn aikana. Suomi kuittaisi vain kymmentä sekuntia myöhemmin, kun Teemu Nurmi karkasi läpiajoon. USA:n maalivahti Trey Augustine torjui Nurmen yrityksen, mutta Jesse Kiiskinen löi seuranneen irtokiekon verkkoon.

Hurjassa iskussa ollut Yhdysvaltojen ykköskenttä jatkoi tämän jälkeen tehoiluaan. Suomi hukkasi kiekon omalla alueellaan jenkkien onnistuneen karvauksen jälkeen. Gabe Perreault oli unohtunut vapaaksi keskustaan ja latoi tilanteeksi 7-4. Syöttöpisteet osumaan merkattiin Smithin ja Ryan Leonardin nimiin. Leonard viimeisteli ottelun loppulukemat viimeisellä minuutilla, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä.

USA käytti omat paikkansa hyödykseen tappavan tehokkaasti ja Suomen omalla alueella tehdyt virheet kostautuivat kerta toisensa jälkeen. Lohkovoitto jää todennäköisesti haaveeksi, mutta päätä on turha painaa pensaaseen. Pelissä oli paljon hyviä elementtejä selkeästä tappiosta huolimatta. Suomi päättää lohkovaiheensa tiistain ottelulla Norjaa vastaan. Tuon jälkeen matka jatkuu pudotuspeleihin, jolloin oman pelaamisen tulee olla viimeistään kunnossa. Jäähyttömyys on varmasti yksi teemoista, joita Pikkuleijonien on syytä nostaa tapetille.

USA – Suomi 8-4

1.erä
1:04 Oliver Moore (Ryan Fine) 1-0
3:45 Aram Minnetian (William Smith, Gabe Perreault) 2-0
13:58 Konsta Helenius (Aron Kiviharju, Rasmus Kumpulainen) 2-1 YV
19:22 Arttu Alasiurua (Kasper Halttunen, Konsta Helenius) 2-2

2.erä
23:58 Cole Eiserman (Cole Hutson, Michael Hagens) 3-2
28:22 Hagens (Will Vote) 4-2
33:19 Halttunen (Emil Kuusla, Tom Leppä) 4-3
38:54 Smith (Zeev Buium) 5-3

3.erä
43:00 Carey Terrance (Perreault, Smith) 6-3
43:10 Jesse Kiiskinen (Teemu Nurmi) 6-4
55:14 Perreault (Smith, Ryan Leonard) 7-4
59:01 Leonard (Perreault, Smith) 8-4