Kuva: Wallpaperflare.com

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat pelataan ensi vuonna Saksan Kaufbeurenissa ja Landshutissa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkaisi ottelupaikkakunnat syyskuun alussa. Samalla vahvistuivat myös MM-kisojen viralliset ottelupäivät. Turnaus pelataan 21. huhtikuuta – 1. toukokuuta 2022.

Landshut ja Kaufbeuren sijaitsevat molemmat Etelä-Saksassa Baijerin osavaltiossa. Kaupunkien välillä on noin 150 kilometrin ajomatka. Helpoiten saavutettavissa kaupungit ovat lentämällä Müncheniin. Kaufbeuren sijaitsee Münchenista noin 90 kilometriä lounaaseen, kun taas Landshut on Baijerin osavaltion pääkaupungista noin 70 kilometrin päässä koillisessa.

Suomi pelaa kovassa A-lohkossa

Suomen Pikkuleijonat pelaavat U18 MM-kisoissa samassa lohkossa Kanadan, Latvian, Sveitsin ja USA:n kanssa. Lohko on todella kova. Kanada on hallitseva U18-ikäluokan maailmanmestari, kun taas USA on ikäluokan kaikkien aikojen menestynein joukkue. Yhdysvaltojen jopa kuudentoista turnauksen mittainen mitaliputki katkesi tänä keväänä, kun Ruotsi tiputti tähtisikermän MM-kisojen puolivälierissä. Myös Sveitsi ja Latvia ovat tuttuja nimiä alle 18-vuotiaden MM-kisoissa.

Vuoden 2021 MM-kisoissa Suomi sijoittui neljänneksi. Ensi vuonna tavoitteena on luonnollisesti parantaa tästä suorituksesta ja palauttaa Pikkuleijonat mitalikantaan kolme vuoden tauon jälkeen. Ennen mitaliputken katkeamista Suomi oli neljä kertaa peräkkäin U18-kisojen finaalissa. Kahdesti turnaus päättyi maailmanmestaruuteen – vuosina 2016 ja 2018.

Suomella on lisäksi kaksi alle 18-vuotiden MM-kultaa vuosilta 1999 ja 2000. Kaikkien aikojen mitalitaulukossa Suomi on historian toiseksi menestynein maa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

U18 MM-kisojen 2022 lohkojako

Alkulohko A:
Kanada
Latvia
Suomi
Sveitsi
USA

Alkulohko B:
Ruotsi
Saksa
Tshekki
Valko-Venäjä
Venäjä