Vuoden 2023 U18-poikien MM-kisojen lohkovaihe päättynyt ja joukkueiden lopulliset sijoitukset ovat tiedossa. Alta voit lukea tarkemmin lohkovaiheen lopullisista sijoituksista ja lähestyvistä pudotuspeleistä.

A-lohkon päätöskierroksella Ruotsi pystyi ottamaan odotetun voiton merkityksettömässä ottelussa Saksaa vastaan viimeisen erän kolmen maalin myötä. Kanada puolestaan kukisti Tšekin 8–3 ja nappasi lohkon toisen sijan, kun taas Tšekki sijoittui lohkon neljänneksi. Viimeisen lohkovaiheen ottelunsa jo päivää aiemmin Slovakia kiilasi Kanadan ja Tšekin väliin ja eteni pudotuspeleihin lohkokolmosena.

B-lohkossa Yhdysvallat murskasi lohkovaiheen päätöskierroksella Sveitsin ja nappasi lohkovoiton puhtaalla pelillä. Suomi puolestaan teki sen, mitä odotettiinkin, ja kukisti Norjan ylivoimaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että Pikkuleijonat etenee pudotuspeleihin lohkokakkosena. Lohkon kolmannelta sijalta pudotuspeleihin jatkaa Sveitsin ja nelossijalta Latvia.

U18 MM-kisojen lohkovaiheen lopputulokset

Jo kolmen pelatun ottelun jälkeen oli selvää, että Pikkuleijonat tulee pelaamaan tämän kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisojen pudotuspeleissä. Suomi voitti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Sveitsin ja Latvian, ja kun Norja jäi kolmessa ensimmäisessä pelissään ilman pisteitä, oli selvää, että kuusi pistettä riittää pudotuspeleihin, vaikka seuraavassa ottelussa tulikin tappio USA:lle. Päätöskierroksen voitto Norjasta varmisti lopulta kakkostilan ja samalla lähtökohtaisesti helpomman vastustajan sekä kotiedun tulevaan puolivälierään.

A-lohko

Ruotsi, 12 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Kanada, 9 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Slovakia, 5 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Tšekki, 4 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Saksa, 0 pistettä – putoamiskarsintaan

B-lohko

USA, 12 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Suomi, 9 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Sveitsi, 6 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Latvia, 3 pistettä – jatkaa puolivälieriin
Norja, 0 pistettä – putoamiskarsintaan

Joko Saksa tai Norja putoaa alempaan divisioonaan

Joka vuosi yksi joukkue joutuu jättämään alle 18-vuotiaiden kansainvälisen pääsarjan. Se, kuka kyseenalaisen kunnian saa, ratkaistaan kahden lohkovitosen välillä pelattavassa putoamiskarstasarjassa. Tänä vuonna vastakkain ovat Saksa ja Norja, jotka pelaavat keskenään paras kolmesta -periaatteella pelattavan pudotuspelisarjan.

Voittaja saa pitää paikkansa pääsarjassa ja osallistua ensi vuoden MM-kisoihin, kun häviäjä taas putoaa alempaan divisioonaan. IA-divisioonan MM-kisoja pelataan parhaillaan Ranskassa, jossa Kazakstan, Tanska, Unkari, Japani, Ukraina ja Ranska kamppailevat noususta pääsarjaan.

Ensimmäinen putoamiskarsinnan ottelu pelataan jo huomenna ja seuraava on edessä lauantaina. Jos jompikumpi joukkueista voittaa molemmat ottelut, on putoajan kohtalo sinetöity. Jos otteluvoitot taas menevät tasan, pelataan kolmas ja ratkaiseva peli sunnuntaina.

Putoamiskarsinnan ottelut

Torstaina 27. huhtikuuta klo 12:00

Lauantaina 29. huhtikuuta klo 12:00

Sunnuntaina 30. huhtikuuta klo 12:00*

*Pelataan vain, jos otteluvoitot ovat 1-1.


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins