ComeOn

Koko kauden sivussa ollut suomalaisvahti allekirjoitti sopimuksen Boston Bruinsin farmiseuran Providence Bruinsin kanssa. AHL-sopimus sisältää koeajan.

Pitkään yhtenä maailman parhaista maalivahdeista pidetty ja vuonna 2014 NHL:n parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina-palkinnon voittanut Tuukka Rask palaa tositoimiin. Savonlinnasta lähtöisin oleva maalivahti on kirjoittanut koeajan sisältävän sopimuksen AHL:ssä pelaavan Providence Bruinsin kanssa.

Suomalaisvahti pelasi vielä viime kaudella Boston Bruinsin maalilla 24 ottelua hyvällä torjuntaprosentilla 91,3. Tällä kaudella Rask ei ole kuitenkin pelannut vielä otteluakaan, sillä hän on toipunut koko kauden kesällä tehdystä lonkkaleikkauksesta.

Jo pitkään näytti siltä, että Raskin koko ura olisi ohitse. Joulukuussa miehen kuntoutuminen eteni kuitenkin siihen vaiheeseen, että hän teki paluun Bruinsin harjoituksiin. Nyt 34-vuotias maalivahti nähdään myös tositoimissa, sillä Ilveksestä NHL:ään lähtenyt maalivahti pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa 7.1. Lehigh Valley Phantomsia vastaan.

Raskin sopimuksessa on kysymys varmasti vain pelituntuman hakemisesta – AHL:ssä yksi jääkiekkohistorian parhaista maalivahdeista tuskin uraansa jatkaa. Rask ei ole peitellyt haluaan palata NHL:ään, ja jos peli alkaa AHL:ssä kulkea, mies nähtäneen vielä tällä kaudella tolppien välissä myös taalaliigassa.

Rask on torjunut koko kaudella 2007–2008 alkaneen NHL-uransa Bostonissa. Todennäköistä onkin, että jos Raskin NHL-ura jatkuu, se jatkuu juuri Bruinsissa. Savonlinnalainen on aiemmin sanonut, että haluaa auttaa Bruinsin voittamaan Stanley Cupin, ja on valmis jopa palkanalennukseen sen saavuttaakseen.

Raskille on vyöllään yksi Stanley Cup -voitto, mutta se tuli Bruinsin kakkosmaalivahtina keväällä 2011. Seuralegenda haluaakin varmasti päättää uransa tuomalla Stanley Cupin uudestaan Bostoniin seuran ykkösvahtina.

Nähdäänkö Tuukka Rask Pekingin olympialaisissa?

Tuore sopimus jättää oven auki myös mahdollisuuden sille, että Rask nähtäisiin Leijonien maalilla helmikuussa pelattavissa Pekingin talviolympialaisissa. NHL-pelaajat eivät vuoden 2022 olympialaisiin voi osallistua, mutta esimerkiksi Kanadan joukkueen on huhuttu koostuvan pitkälti AHL-pelaajista.

Myös Bostonissa saatettaisiin olla avoimia ajatukselle, että Rask saa alleen kovia pelejä olympialaisista ennen NHL-kaukaloihin hyppäämistä. Suomalaisvahtia itseäänkin varmasti kiinnostaa mahdollisuus olympiavoittoon ennen uran päättymistä. Ei olekaan täysin tuulesta temmattu ajatus, että Rask hakisi pelituntumaa ensin AHL:stä olympialaisia varten, ja sitten olympialaisista NHL:ää varten.

Rask on edustanut Suomea olympialaisissa kerran, vuonna 2014 Sotšissa. Tuolloin SaPKon kasvatti pelasi Leijonien ykkösmaalivahtina, torjuen neljästä ottelusta kolme voittoa torjuntaprosentilla 93,8.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders