Velobet

Tuukka Rask on tehnyt uuden sopimuksen Boston Bruinsin kanssa. Sopimus kattaa loppukauden.

Viime viikolla kokeiluluontoisen try out -sopimuksen Bostonin AHL-seura Providence Bruinsin kanssa tehnyt Tuukka Rask palaa NHL-kaukaloihin yli puoli vuotta kestäneen kuntoutusjakson jälkeen. Savonlinnalainen ei lopulta pelannut AHL:ssä yhtään ottelua.

Rask on ollut sivussa tositoimista kesällä tehdystä lonkkaleikkauksesta asti. Viime kauden suomalainen päätti Bruinsin ykkösmaalivahtina.

Viime kauteen päättyi myös Raskin kahdeksan vuoden sopimus Bruinsin kanssa, joka takasi pelaajalle seitsemän miljoonan kausikohtaiset ansiot. Uusi, vain loppukauden kattava sopimus, tekee ison loven Raskin totuttuun palkkapussiin, sillä sopimuksen arvo on vain 545 000 dollaria.

34-vuotias maalivahti teki kuitenkin selväksi jo kesällä, ettei palaisi kaukaloon rahan takia. Jopa koko uran jatko oli vaakalaudalla operoidun lonkan takia, ja Rask ilmoittikin, ettei tulisi pelaamaan missään muualla kuin Bostonissa, jos pystyisi uraansa jatkamaan. Tässä kohti uraansa savonlinnalaisen ainoa tavoite on marssittaa Bruins Stanley Cupin voittoon joukkueen ykkösvahtina.

Rask on yksi Bruinsin seurahistorian parhaista maalivahdeista. Suomalainen on pelannut Bostonissa 560 NHL:n runkosarja- ja 106 pudotuspeliottelua. NHL:n parhaaksi maalivahdiksi hänet on valittu kerran. Raskilta löytyy myös Stanley Cup Bostonin paidassa vuodelta 2011.

Uusi sopimus tuhoaa haaveet olympialaisista

Raskin paluu NHL:ään on upea uutinen kaikille jääkiekon ystäville, mutta etenkin tietysti suomalaisille. Terveenä pysyessään Raskilla on vielä useampi kausi huipputasolla edessään, ja on mahtavaa, ettei yksi kaikkien aikojen suomalaisvahdeista joudu päättämään uraansa loukkaantumiseen.

Samalla NHL-sopimus tietää kuitenkin sitä, ettei Raskia tulla näkemään Pekingin olympialaisissa. NHL ilmoitti ennen joulua vetäytyvänsä olympialaisista koronatilanteeseen vedoten, eikä Rask NHL-pelaajana ole Leijonien käytettävissä Pekingin olympiajäillä.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders