ComeOn

Suositut maskotit Bob ja Bobek tekevät paluun jääkiekon miesten MM-kisoihin. Kanikaksikko nähdään tositoimissa ensi kevään MM-kisoissa Prahassa ja Ostravassa.

Seuraavat jääkiekon miesten MM-kisat järjestetään toukokuussa 2024 Tšekissä, kun maailman 16 parasta maajoukkuetta ottavat mittaa toisistaan Prahassa ja Ostravassa. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on nyt julkaissut tulevan turnauksen maskotit, jotka ovat jääkiekon MM-kisojen pitkäaikaisille faneille jo ennestään tuttuja.

MM-kisojen maskotteina toimivat Bob ja Bobek, kaksi kania, jotka villitsivät tšekkiläisyleisöä myös vuonna 2015 samoissa kaupungeissa järjestetyissä jääkiekon MM-kisoissa. IIHF:n mukaan maskottipuput saavuttivat tuolloin suuren suosion, ja Tšekissä myytiinkin useita Bobiin ja Bobekiin liittyviä matkamuistoja, minkä takia kaksikko tuodaan takaisin estradille yhdeksän vuotta myöhemmin.

– Ei ole helppo löytää ratkaisua, joka täyttää kaikki vaatimukset niin suhteessa isäntämaa Tšekkiin, jääkiekkoon, maskotin omaan toimintaan kuin fanien hyväksyntäänkin. Loppujen lopuksi, kaikkien vaihtoehtojen läpikäynnin jälkeen, Bob ja Bobek voittivat jälleen ja tulevat pitämään yllään uutta vuoden 2024 MM-kisojen logolla varustettua paitaa, MM-kisojen organisointikomitean presidentti Petr Bříza sanoi IIHF:n tiedotteessa.