Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam julkisti Ruotsin MM-joukkueen 2024 keskiviikkona. Ruotsin joukkueeseen Tšekin MM-kisoissa kuuluu 25 pelaajaa, joista peräti 18 on NHL-pelaajia. Ruotsi pelaa turnauksen B-lohkossa Ostravassa.

Ruotsin MM-joukkue 2024 esiteltiin medialle keskiviikkona iltapäivällä. Tšekkiin jo matkustanut päävalmentaja Sam Hallam nimesi joukkueensa digitaalisessa lehdistötilaisuudessa.

– Tavoitteenamme on tietysti voittaa turnauksen viimeinen ottelu, Hallam sanoi VMhockey.se:n mukaan.

Joukkueeseen nimettiin vielä viime hetkellä muutama uusi NHL-pelaaja, joita ovat esimerkiksi Adrian Kempe, Carl Grundström ja Pontus Holmberg. Tre Kronor sai MM-kisoihin jalkeille niin kovan nipun, että Hallamilla oli jopa varaa pudottaa yksi harjoitusleirille osallistunut NHL-pelaaja pois kisoista, kun Alexander Holtz ei vakuuttanut riittävästi kisapaikan lunastaakseen. Kaikkiaan Ruotsin MM-joukkueessa on 18 NHL-pelaajaa.

Vaikka myös hyökkäystä johtaa NHL:n eliittikategorian pelaajia, kuten Lucas Raymond ja Joel Eriksson Ek, löytyvät Ruotsin todelliset tähdet puolustuksesta. Paperilla yhden MM-kisahistorian parhaista joukkueista puolustukseen kuuluvat muun muassa hallitseva Norris-voittaja Erik Karlsson, kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja vuoden 2018 Norris-voittaja Victor Hedman, NHL:n parhaiden hyökkäävien puolustajien joukkoon noussut Rasmus Dahlin ja Pittsburgh Penguinsin Marcus Pettersson.

Mahdollinen heikko kohta löytyy maalin suulta, sillä vaikka Tre Kronor sai kisoihin kolme NHL-maalivahtia, ei yksikään heistä kuulu pelipaikkansa eliittiin maailmalla. Hallamin mukaan Samuel Ersson ja Filip Gustavsson kisaavat ykkösvahdin tittelistä, kun nuori Jesper Wallstedt taas lähtee turnaukseen kolmosvahtina. Ruotsi ei leimannut vielä kaikkien 25 pelaajansa kisapassia, mikä tarkoittaa, että joukkue jättää takaportin auki uusien pelaajien nimeämiselle.

– Olemme tyytyväisiä olemassa olevaan joukkueeseen, mutta voimme halutessamme muuttaa sitä. Jos tai kun päätämme lyödä koko joukkueen lukkoon, ilmoitamme siitä selkeästi, Hallam sanoi.

Jääkiekon MM-kisat 2024 pelataan Ostravassa ja Prahassa. Tre Kronor pelaa lohkovaiheen ottelunsa Ostravassa ja saattaa pelata siellä myös puolivälieränsä. A-lohko, jossa Suomi pelaa, pelataan Prahassa. Puolivälierät pelataan puoliksi Ostravassa ja Prahassa, ja välierät sekä mitaliottelut pelataan Prahassa. Lohkovaihe kestää 10.-21. toukokuuta, puolivälierät pelataan 23. toukokuuta, välierät 25. toukokuuta ja mitaliottelut 26. toukokuuta.

Jääkiekon MM-kisat 2024 televisioi Viaplay suoratoistopalvelussaan ja V Sport -kanavillaan. Maksuttomalta MTV3-kanavalta on mahdollista katsoa Suomen ottelut, välierät ja finaali.

Ruotsin MM-joukkue 2024

Maalivahdit
30. Jesper Wallstedt, Minnesota Wild
33. Samuel Ersson, Philadelphia Flyers
35. Filip Gustavsson, Minnesota Wild

Puolustajat
25. Jonas Brodin, Minnesota Wild
26. Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
28. Marcus Pettersson, Pittsburgh Penguins
32. Lukas Bengtsson, EV Zug
65. Erik Karlsson, Pittsburgh Penguins (Pittsburgh Penguins).
72. Tim Heed, HC Ambri-Piotta.
77. Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Hyökkääjät
9. Adrian Kempe, Los Angeles Kings
12. Max Friberg, Frölunda HC
14. Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild
16. Felix Unger Sörum, Leksands IF (Leksands IF).
19. Marcus Sörensen, HC Fribourg-Gottéron.
23. Lucas Raymond, Detroit Red Wings 23. Lucas Raymond, Detroit Red Wings
29 Pontus Holmberg, Toronto Maple Leafs.
37. Isac Lundeström, Anaheim Ducks
49. Fabian Zetterlund, San Jose Sharks
59. Linus Johansson, Färjestad BK.
71. Victor Olofsson, Buffalo Sabres.
82. Jesper Frödén, ZSC Lions
90. Marcus Johansson, Minnesota Wild.
91. Carl Grundström, Los Angeles Kings
95. André Burakovsky, Seattle Kraken

Ruotsin otteluohjelma jääkiekon MM-kisoissa

10. toukokuuta:
Ruotsi – USA
Klo 21:20

12. toukokuuta:
Ruotsi – Puola
Klo 21:20

13. toukokuuta:
Ruotsi – Saksa
Klo 21:20

16. toukokuuta:
Ruotsi – Kazakstan
Klo 17:20

18. toukokuuta:
Ruotsi – Latvia
Klo 13:20

20. toukokuuta:
Ruotsi – Ranska
Klo 17:20

21. toukokuuta:
Ruotsi – Slovakia
Klo 21:20