ComeOn

Suomi kohtaa sunnuntaina klo 21:00 Suomen aikaa U20 MM-kisoissa Slovakian.

Nuoret Leijonat kohtaa sunnuntai-iltana Suomen aikaa Slovakian nuorten MM-kisojen lohkovaiheen kolmannessa ottelussaan. Päävalmentaja Antti Pennanen on tehnyt joukkueen kokoonpanoon useita muutoksia.

Ykkösparissa kaksi edellistä ottelua pelannut Petteri Nurmi on kokonaan sivussa joukkueen kokoonpanosta. Hänen paikkansa Topi Niemelän tilalla ottaa Ruben Rafkin. Rafkinin parina aiemmin pelannut Matias Rajaniemi on nyt joukkueen seitsemän puolustaja.

Myös kolmosketjua aiemmissa peleissä johtanut Samuel Helenius tippuu kokoonpanon ulkopuolelle. Hänen paikkansa ottaa aiemmin nelosta sentteröinyt Oliver Kapanen. Ketjun laitaan Ville Koivusen tilalle taas nousee Roni Karvinen, joka ei ole ennen tässä turnauksessa pelannut. Koivunen on ottelussa 13. hyökkääjä. Juuso Mäenpää taas nousee kokoonpanon ulkopuolelta nelosketjun keskelle.

Pennanen on muutoksilla halunnut mahdollisesti herätellä joukkuetta. Nuorten Leijonien päävalmentaja oli tiettävästi pettynyt joukkueensa esityksiin rankkareille venyneen Tšekki-pelin jälkeen.

– Ei ollut parasta peliä meiltä. Hidas lähtö, vaikeat olosuhteet. Jotenkin ei nyt oikein lähtenyt, Pennanen kommentoi pelin jälkeen.

Tšekkiä vastaan maalinteossa onnistunut Roby Järventie odottaa, että Slovakia on pitkälti samanlainen vastustaja kuin Tšekki.

– Slovakia on aika samanlainen vastustaja kuin Tšekki.

– Slovakia tulee varmasti kovaa päälle. Sillä ei ehkä ole ihan parhaita yksilöitä, mutta joukkueena he tekevät kovaa töitä. Meidän pitää vastata siihen samanlaisella työmäärällä, laituri sanoi Jääkiekkoliitolle.

Suomen ketjut Slovakiaa vastaan

Maalilla:
31 Juha Jatkola
1 Leevi Meriläinen

1. ketju
22 Roni Hirvonen – 34 Aatu Räty – 37 Joakim Kemell
3 Ruben Rafkin – 7 Topi Niemelä

2. ketju
13 Roby Järventie – 18 Joel Määttä – 29 Kasper Simontaival
4 Joni Jurmo – 10 Kasper Puutio

3. ketju
35 Roni Karvinen – 27 Oliver Kapanen – 33 Brad Lambert
6 Eemil Viro – 21 Aleksi Heimosalmi

4. ketju
28 Eetu Liukas – 19 Juuso Mäenpää – 23 Kalle Väisänen
2 Matias Rajaniemi

13. hyökkääjä:
24 Ville Koivunen

 


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins