Pikkuleijonat aloitti lauantaina U18 MM-kisat vakuuttavasti voittamalla Sveitsin peräti 6–2. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jossa Suomi iski kolme nopeaa maalia.

Suomen ylivoimapeli oli ratkaiseva tekijä lauantaina pelatussa U18 MM-kisojen avausottelussa. Pikkuleijonat iski toisessa erässä kaksi ylivoimamaalia, kun Sveitsi kaatui 6–2.

– Aloitimme todella hyvin. Näytimme, että tulimme tänne valmiina pelaamaan ja valmiina taistelemaan. Joukkueella oli paljon energiaa, ja ylivoimamaalit auttoivat. Pidän siitä, miten pelasimme, erityisesti kolmannen erän alussa. Ensimmäinen ottelu ja voitto, joten olemme tyytyväisiä, Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila sanoi ottelun jälkeen.

Turnaukselle vauhdikas aloitus

Suomi aloitti ottelun terävästi, kun Aron Kiviharjun ja Joakim Kemellin syöttelypeli vapautti Jere Lassilan läpiajoon, ja joukkueen kapteeni vei Suomen johtoon vain kuudentoista sekunnin pelin jälkeen. Lassila itse oli yhtä hymyä voittoon päättyneen pelin jälkeen.

– Oli älyttömän hieno tunne. Minulla oli pitkä pelitauko alla, ja sekä joukkue että minä itsekin saimme hyvän startin. Siitä oli hyvä lähteä peliä pelaamaan, Lassila kertoi Jääkiekkoliiton sivuilla.

Ensimmäinen erä oli melko rikkonainen. Erän aikana tuomittiin jopa kuusi kahden minuutin jäähyä, joista kolme molemmille joukkueille. Erä kuitenkin sujui melko vahvasti Suomen hallinnassa. Tästä huolimatta Sveitsi tuli erän lopulla tasoihin Gregory Weberin upealla soolomaalilla. Sveitsiläistähti lähti liikkeelle oman maalinsa takaa ja purjehti koko kentän läpi ennen kuin ohitti Suomen maalilla torjuneen Niklas Kokon varmasti.

Sveitsin toisen erän jäähyt kostautuivat

Jäähyily jatkui toisen erän alussa. Nick Meile otti heti erän alkuun kahden minuutin jäähyn kampittamisesta. Enää Suomi ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Kasper Kulonummi siirsi kiekon siniviivalta B-pisteen kaarella päivystäneelle Kemellille, jonka upea laukaus upposi aivan Sveitsin maalin yläkulmaan.

Kaksi ja puoli minuuttia nähtiin lähes täydellinen toisinto. Tällä kertaa viivamiehenä hääri Kiviharju, joka syötti kiekon vastapuolen B-pisteellä operoineelle Jani Nymanille. Upea laukaus yläpeltiin ei jättänyt Loris Ubertille Sveitsin maalilla mitään mahdollisuuksia.

– Olemme harjoitelleet ylivoimaa paljon, ja mielestäni liikutimme kiekkoa tehokkaasti, etenkin, kun saimme aika paljon paikkoja, Kulonummi kertasi ottelun jälkeen.

Lenni Hämeenaho vei erän puolivälissä Suomen vielä 4–1 johtoon juuri, kun sveitsiläispelaaja oli päässyt pois rangaistusaitioista. Sveitsi tuli kuitenkin vielä kahden maalin päähän ennen erän loppua, kun Thierry Schild onnistui yllättämään Kokon maalinedushässäkän päätteeksi.

Ylivoiman lisäksi myös alivoimapeli toimi, sillä Suomi tappoi erässä Otto Hokkasen ottaman viiden minuutin jäähyn käytännössä täydellisesti.

Kolmanteen erään vaikea alku, mutta kypsää pelaamista

Kolmannen erän alussa Sveitsi oli saada juonesta kiinni, mutta Pikkuleijonat osoitti riittävää kypsyyttä ja onnistui hyydyttämään Sveitsin takaa-ajon melko nopeasti. Ottelun lopussa Topi Rönni ja Tuomas Uronen iskivät vielä kaksi maalia tyhjiin Sveitsin hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Marttila oli jälkikäteen jopa tyytyväinen, että joukkue koki ensimmäisessä pelissä myös vaikeita hetkiä.

– Jatkon kannalta oli ehkä jopa hyvä, että kolmannen erän alku oli meille tosi vaikea. Sveitsi tuli vahvasti päälle. Kiekollinen pelimme oli vähän hidasta ja kamppailupelaamisemme pehmeää. Tylymmin pitää mennä ensimmäisinä kiekkoihin, ottaa taklausta vastaan ja pelata aluetta pois. Siten saadaan vastustajan energiatasoja laskettua, Marttila sanoi Jääkiekkoliiton sivuilla.

Kaiken kaikkiaan päävalmentaja oli tyytyväinen ottelun antiin.

– Pystyimme viemään peliä, vahvat kovat syötöt, hyvät tarjonnat, hyvä hyökkäysvauhti. Se oli meidän näköistämme kiekkoa.

Suomi – Sveitsi 6–2 (1–1, 3–1, 2–0)

1. erä:
00.16 Jere Lassila (Joakim Kemell, Aron Kiviharju) 1–0
17.15 Gregory Weber (Finn Naber) 1–1 YV

2. erä:
23.52 Joakim Kemell (Kasper Kulonummi) 2–1 YV
26.13 Jani Nyman (Aron Kiviharju, Kasper Halttunen) 3–1 YV
30.58 Lenni Hämeenaho 4–1
37.00 Thierry Schild (Simone Terraneo) 4–2

3. erä:
58.32 Topi Rönni 5–2 TM
59.26 Tuomas Uronen 6–2 TM