ComeOn

Samuel Helenius on aloittanut nuorten MM-kisat todellisella rytinällä. Lähes kaksimetrinen hyökkääjä on iskenyt kahteen peliin hienot tehot 3+1.

Nuorten Leijonien kolmosketju Brad Lambert, Samuel Helenius ja Ville Koivunen on ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä uskomattomassa iskussa. JYPissä pelaava raamikas keskushyökkääjä Helenius kommentoi ennen turnausta olevansa puolustava hyökkääjä, mutta tehoja on syntynyt myös hyökkäyspäässä. JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kertoo Iltalehdelle, että Heleniuksen tehokkuus ei ole tullut yllätyksenä.

– Meillä on ollut tiedossa, että se kuuluisa ketsuppipullo aukeaa kyllä jossain vaiheessa. Samuel on pelannut liigassa kaksi kautta putkeen aika puolustavassa roolissa, mutta hyökkäyspotentiaalikin on ollut tiedossa – ja sitä myös nähtiin viime talvena.

– Tällä kaudella pelaaminen on mennyt välillä vähän puskemiseksi, ja tehot ovat jääneet vajaiksi.

Helenius on tehnyt JYPin paidassa tällä sesongilla 27 ottelun aikana melko vaatimattomat kuusi pistettä. Nuorten MM-kisoissa miehen otteista on kuitenkin paistanut rentous ja tulosta on tullut hyvällä tahdilla.

– Nyt kun Samuel on saanut onnistumisia, alkaa näkyä vähän jo hymyä pelin aikana, Viitanen miettii.

– Vaikka tehot ovat tulleet vähän heikompia maita vastaan, hän saa niistä varmasti aikamoista buustia. Uskon, että hän pystyy näyttämään hyökkäysosaamistaan myös isoja vastaan.

Heleniuksen isä, Sami, tunnettiin urallaan todella kovaotteisena puolustajana, joka ei ottanut taka-askelia. Poika Helenius on niin ikään isokokoinen jässikkä, mutta täysin erityylinen pelaaja, jolta löytyy taitoa, sekä maalivainua.

– Hän on hyvissä mitoissa ja tehnyt paljon töitä fyysisen kehityksensä eteen. Edelleen on paljon petrattavaa. Muutaman vuoden sisään tullaan näkemään, missä on todellinen katto urheilijana ja pelaajana, Viitanen toteaa.

Helenius on Los Angeles Kingsin toisen kierroksen varaus tämän vuoden kesältä. Aika näyttää kutsuvatko taalakaukalot Yhdysvalloissa syntynyttä suomalaista.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets