Tiistain kahdessa ensimmäisessä MM-ottelussa Norja ja Latvia nappasivat tärkeät voitot Tanskasta ja Kazakstanista.

B-lohkossa pudotuspelipaikkaa hamuava Latvia löi tiskiin tasapainoisen esityksen, kun se voitti Kazakstanin 2-0. Kumpikin joukkue esitti ottelussa kurinalaista ja fiksua puolustuspelaamista, mutta toisessa erässä Latvia onnistui kääntämään pelin hallintaansa. Neljän minuutin sisään tulleet Roberts Bukartsin ja Haralds Eglen maalit riittivät lopulta voittoon, kun Kristers Gudlevskis piti maalinsa puhtaana torjumalla kaikki Kazakstanin 22 yritystä.

Latvia kohtaa seuraavassa ottelussaan ailahtelevia otteita esittäneen Saksan. Kazakstanilla puolestaan on vastassa MM-kisoja dominoinut Ruotsi torstaina.

Samaan aikaan pelatussa A-lohkon ottelussa Norja voitti Tanskan niin ikään maalein 2-0. Norjan voitto oli sikäli yllättävä, että joukkue esitti eilen Suomea vastaan todella aneemisen ja hampaattoman esityksen. Joukkue kuitenkin onnistui avaamaan maalihanat toisessa erässä Michael Brandsegg-Nygårdin toimesta. Syöttäjinä maalisa olivat joukkueen suurin tähti, kokoonpanoon palannut Mats Zuccarello, sekä norjalaiskiekkoilun legenda Patrik Thoresen. Ottelu säilyi tasaisena ja jännittävä viimeisille sekunneille asti. Helpottavan toisen maalin iski tyhjiin 11 sekuntia ennen loppusummeria Eirik Salsten.

Voitto oli äärimmäisen tärkeä Norjalle, joka oli aloittanut turnauksen kolmella peräkkäisellä tappiolla. Voiton myötä joukkue nousi lohkossaan viidenneksi ja ainakin tällä erää pois putoajan paikalta. Norja tulevat ottelut Itävaltaa ja Iso-Britanniaa vastaan tulevat todennäköisesti pitkälti määrittämään joukkueen kohtalon näissä jääkiekon MM-kisoissa. Tanska valahti tappiolla Norjan taakse, mutta se on tämän päivän vastustajansa kanssa tasapisteissä ja ottelun vähemmän pelanneena hyvissä iskuasemissa.

Kazakstan – Latvia 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

21:48 0-1 Roberts Bukarts (Oskars Batna)
25:22 0-2 Haralds Egle (Barkarsin)

Tanska – Norja 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

27:45 0-1 Michael Brandsegg-Nygård (Mats Zuccarello, Patrick Thoresen)
59:49 0-2 Eirik Salsten