ComeOn

Suomen MM-kisoihin valmistautuva alle 20-vuotiaiden maajoukkue piti tiistai-iltana mediatilaisuuden, jossa kerrottiin joukkueen kuulumisista. Suurin uutinen oli se, ettei nuorten maajoukkuekaan ole säästynyt SM-Liigaa piinaavalta koronakurimukselta. Joukkueen tähtipelaaja Aatu Räty joutuu jättämään MM-kisat väliin. 

Nuoret Leijonat lentävät huomenna keskiviikkona paikan päälle Edmontoniin, jonka jälkeen on edessä kahden vuorokauden hotellikaranteeni. Tämän jälkeen joukkue saa alkaa harjoitella yhdessä. Ensimmäinen harjoituspeli ennen tapaninpäivänä alkavia MM-kisoja on edessä 20. joulukuuta Slovakiaa vastaan.

Joukkue sai vielä juuri ennen lähtöään Kanadaan huonoimpia mahdollisia uutisia. Nuorten Leijonien ykkössentterinä aiemmissa tämän vuoden turnauksissa pelannut, ja samaan rooliin MM-kisoissa todennäköisesti kaavailtu, Aatu Räty joutuu jättämään nuorten MM-kisat väliin Jukureihin iskeneen koronaryppään takia. Seurajoukkueessa ilmenneet tartunnat tarkoittavat, ettei Räty saa tällä hetkellä matkustaa maajoukkueen mukaan.

Saman kohtalon kokee Ässien Rami Määttä. Puolustaja joutuu seuraamaan koronaprotokollaa Ässissä ilmenneiden tartuntojen vuoksi, eikä saa matkustaa Nuorten Leijonien mukana Kanadaan.

Määtän joukkuetoveri Aleksi Heimosalmi puolestaan saa osallistua U20 MM-kisoihin. Puolustaja on sairastanut koronan aiemmin, joten hänen ei tarvitse vetäytyä karanteeniin Määtän ja Rädyn tapaan.

”Kaikki tietävät hänen lahjakkuutensa”

Etenkin Rädyn menetys on Suomella todella kova isku. Joukkueen materiaali on laaja, mutta kärkiketjujen senttereistä Nuorilla Leijonilla ei ole ylitarjontaa. Kärppien kasvatti olisi ollut Suomen kirkkaimpia tähtiä tämän vuoden turnauksessa. Rädyllä on meneillään mahtava liigakausi, sillä sentteri on tehtaillut 11 otteluun 13 tehopistettä.

Marraskuussa pelatussa neljän maan turnauksessa Räty oli Roni Hirvosen ohella ainoa pelaaja, joka kykeni iskemään neljään otteluun neljä tehopistettä. Kesän World Junior Summer Showcase -turnauksessa Räty oli Suomen paras pistemies tekemällä 14 tehopistettä kuuteen otteluun.

Myös Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen myöntää, että Räty olisi ollut tärkeä pelaaja joukkueelle.

– Räty on ollut meille erittäin hyvä pelaajia aiemmissa tapahtumissa. Nyt Liigassa pelannut hyvin ja kaikki tietävät hänen lahjakkuutensa, Pennanen sanoi jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa.

Määttä on puolestaan kuulunut tällä kaudella Ässien vakiokalustoon. Puolustaja on pelannut SM-Liigassa 21 ottelua, joissa on syntynyt 2 tehopistettä.

Rädyn paikan joukkueessa ottaa SaiPan Roni Karvinen. Määtän puolestaan korvaa Ilveksen Karri Aho. Huomisen jälkeen joukkueeseen ei saa enää tehdä muutoksia.

Nuorten MM-kisat alkavat Suomen osalta ottelulla Saksaa vastaan tapaninpäivän iltana Suomen aikaa. Samassa alkulohkossa pelaavat myös Kanada, Itävalta ja Tsekki.

Muokattu 15.12. klo 11:00: Lisätty Pennasen kommentti


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets