Slovenian pelit jääkiekon MM-kisoissa päättyvät ainakin tältä erää tähän kevääseen. Joukkueen putoaminen I divisioonaan varmistui, kun se hävisi Slovakialle sunnuntaina 0-1.

Slovakia ja Slovenia kohtasivat sunnuntaina Riiassa kummankin joukkueen kannalta todella tärkeässä ottelussa. Slovakia tarvitsi kipeästi pisteitä pitääkseen pudotuspelihaaveensa elossa, kun taas Slovenia pelasi putoamispeikkoa vastaan.

Slovakia onnistui nappaamaan niukan 1–0 voiton Richard Panikin toisen erän maalilla. Tappio tiesi sitä, ettei Slovenia voi enää saada B-lohkon toiseksi viimeisenä olevaa Norjaa kiinni, joten se putoaa turnauksen päätteeksi kansainvälisen jääkiekon B-sarjaan.

Norja ja niin ikään neljässä pisteessä oleva Kazakstan voivat näin ollen huokaista helpotuksesta – kummankin joukkueen minimitavoite on nyt saavutettu.

Slovenian lisäksi alempaan divisioonaan putoaa A-lohkon jumbojoukkue, joka ratkeaa maanantai-iltana Itävallan ja Unkarin välisessä kohtaamisessa. Vuoden 2024 MM-kisat pelataan Prahassa, ja uusina joukkueina turnauksessa nähdään Puola ja Iso-Britannia, jotka varmistivat nousunsa pääsarjaan aiemmin tänä keväänä.