Pääministeriä ammuttiin Handlovassa. Jääkiekkojuhlat Ostravassa. Slovakia joutui keskiviikkona pelaamaan todella vaikeiden olosuhteiden keskellä, mutta onnistui voittamaan Puolan 4-0.

Keskiviikkona iltapäivällä slovakialaiset tiedotusvälineet kertoivat, että maan pääministeriä Robert Ficoa oli ammuttu Handlovan kaupungissa Luoteis-Slovakiassa. Tuhannet slovakialaiset olivat tapahtumahetkellä vain noin 19 kilometrin päässä sijaitsevassa tšekkiläisessä Ostravan kaupungissa seuraamassa jääkiekon MM-kisoja. Ja kun Fico, jota ammuttiin neljä kertaa rintaan ja vatsaan, oli sairaalassa taistelemassa hengestään, Slovakia aloitti jääkiekko-ottelun Puolaa vastaan.

Voidaan kyseenalaistaa, miksi Slovakian ja Puolan välinen ottelu edes pelattiin näissä olosuhteissa, mutta yhtä kaikki, ottelu aloitettiin normaalin aikataulun mukaisesti. Ja vaikeasta tilanteesta huolimatta slovakialaiset laittoivat tiskiin todella kypsän esityksen. Joukkue voitti Puolan 4-0 ja otti jo kolmannen voittonsa näissä MM-kisoissa. Sillä maa nousi jo B-lohkon kakkoseksi Ruotsin vanaveteen. Slovakia on nyt kerännyt neljästä pelistään kahdeksan pistettä. Ruotsi johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä kolmen pelatun ottelun jälkeen.

Jääkiekon-MM.com seuraa kisoja paikan päällä Ostravasta, jossa jääkiekosta nauttivien slovakialaisfanien keskuudessa ei voinut keskiviikkona sanoa havaittavan minkäänlaista surua tai alakuloisuutta. Pelaajille tilanne oli kuitenkin äärimmäisen vaikea.

– Ne olivat hirveitä uutisia, mutta me jouduimme keskittymään otteluun, hyökkääjä Peter Cehlárik kommentoi tilannetta Aftonbladetille.

IIHF ei ollut vielä torstaiaamuun mennessä kommentoinut tilannetta tai avannus syitä, miksi ottelu pelattiin normaalin aikataulun mukaisesti. Tämän hetken tietojen mukaan Ficon tilanne on vakaa, mutta edelleen vakava. Häntä hoidetaan Banska Bystrican sairaalan teho-osastolla.