Velobet

Nuoret Leijonat nappasi Slovakiaa vastaan turnauksen avausvoittonsa. Joukkueen sisällä oltiin tyytyväisiä etenkin hyvään ottelun alkuun. Lisäksi päävalmentajaa Lämsää tyydytti avainpelaajien onnistumiset.

Suomi avasi voittotilinsä nuorten MM-kisoissa 2023 tiistai-iltana, kun Slovakia kaatui vahvan esityksen päätteeksi 5-2. Etenkin ottelun alussa Nuoret Leijonat oli todella hyvä, eikä antanut Slovakialle mitään mahdollisuutta päästä peliin mukaan. Alakuloisen avauspelin jälkeen terävä aloitus oli juuri sitä, mitä päävalmentaja Tomi Lämsä joukkueelta kaipasi.

– Tänään tulimme peliin sellaisella ilmeellä, mitä joukkueeltamme haluammekin nähdä. Energinen esitys ja eiliseen verrattuna iso steppi eteenpäin, Lämsä kertoi Jääkiekkoliitolle.

Myös ottelun ensimmäisen maalin tehnyt Sami Päivärinta oli sitä mieltä, että joukkueen pelillinen ilme oli Slovakiaa vastana paljon avauspeliä parempi.

– Oli paljon parempi matsi kuin Sveitsi-ottelu. Tulimme peliin hyvin ja joukkueessamme oli enemmän taisteluilmettä. Sveitsi-otteluun verrattuna olen ihan tyytyväinen, hyökkääjä kertoi Jääkiekkoliiton haastattelussa.

Lukossa pelaava Päivärinta on aloittanut turnauksen muutenkin loistavasti, sillä keskushyökkääjä alusti maanantaina Nuorten Leijonien molemmat osumat 2–3 jatkoaikatappioon päättyneessä ottelussa Sveitsiä vastaan. Maalien alustamisen lisäksi myös maalinteko maistuu somerolaiselle.

– Maalin tekeminen on aina kivaa. En ole seurajoukkueessakaan pisteillä hirveästi herkutellut, joten joka kerta on hienoa tehdä, ja varsinkin vielä arvoturnauksessa. Hyvältä tuntui.

Nelosketjua sentteröivän Päivärinnan lisäksi myös ykkösketjun Joakim Kemell ja Oliver Kapanen sekä alempien ketjujen ratkaisupelaajaksi kaavaillut Jani Nyman ja Brad Lambert onnistuivat maalinteossa. Lämsä oli erityisen tyytyväinen siihen, että avainpelaajat saivat onnistumisia laajalla rintamalla.

– Nämä ovat niitä pelaajia, joilta tuloksentekoa odotetaankin. He odottavat sitä itseltäänkin. On iso asia, kun saa onnistumisia, ja paino putoaa harteilta, Nuorten Leijonien päävalmentaja sanoi.

Slovakia-ottelun jälkeen Nuoret Leijonat saa ensimmäisen huilipäivän, sillä seuraava ottelu on edessä vasta torstai-iltana. Tuolloin vastaan asettuu Latvia klo 18:00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Suomi lähtee Latvia-peliin ylivoimaisena ennakkosuosikkina, mutta Päivärinta ei aliarvioi vastustajaa. Keskushyökkääjän mielestä yksi välipäivä on arvokas palautumisen kannalta, sillä tiivistahtisessa turnauksessa tasoerot kaventuvat heti, jos vastustajan jalat liikkuvat paremmin.

– Sillä on iso merkitys. Saamme levättyä kahden päivän rasitukset pois ja pääsemme raikkailla jaloilla seuraavaan otteluun. On palauduttava hyvin, sillä jos vastustaja onnistuu siinä meitä paremmin, olemme heti yhdessä asiassa altavastaajana.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes