Jääkiekon nuorten MM-kisoissa on jouduttu perumaan jo kolme ottelua joukkueissa todettujen koronatapausten vuoksi. Useiden lähteiden mukaan nuorten MM-kisat keskeytetään nyt kokonaan. 

Kuten aiemmin raportoimme, sekä USA:n ja Sveitsin, Suomen ja Tšekin että Venäjän ja Slovakian väliset ottelut jouduttiin perumaan joukkueissa todettujen koronatapausten vuoksi. Sveitsi, Suomi ja Slovakia saivat otteluista luovutusvoitot, koska niiden vastustajat eivät sääntöjen mukana voineet pelata otteluitaan turvallisesti.

USA:n ja Sveitsin välinen ottelu oli ensimmäinen, joka jouduttiin perumaan. Kaksi USA:n pelaajaa sai positiivisen koronatestituloksen, mikä tarkoitti, että koko joukkue asetettiin 24 tunnin karanteeniin. Päivää myöhemmin yhdellä Tšekin pelaajalla todettiin koronatartunta, minkä johdosta joukkueen ottelua Suomea vastaan jouduttiin myös perumaan. Paria tuntia myöhemmin saman kohtalon koko Venäjän joukkue.

Ensi yönä pelattavaksi tarkoitettu Ruotsin ja USA:n välinen ottelu on nyt siirretty alkamaan myöhemmäksi, kun turnausjärjestäjät ilmeisesti pohtivat, kuinka MM-kisoja tulisi jatkaa.

Keskeytettyjen otteluiden vuoksi nyt näyttää siltä, että nuorten MM-kisat keskeytetään nyt kokonaan.

Useat luotettavat pohjoisamerikkalaiset lähteet, joiden joukossa on muun muassa yksi maailman arvostetuimmista jääkiekkovaikuttajista Bob McKenzie, raportoivat, että päätös keskeytyksestä on jo tehty.

Lähteiden mukaan nuorten MM-kisojen järjestävät tahot pitivät aiemmin tänään kriisikokouksen, jossa aiheesta keskusteltiin. Virallinen tiedote päätöksestä on odotettavissa millä hetkellä hyvänsä.

Tekstiä muokattu 29.12.2021 klo 23:03