Kuva: Wallpaperflare.com

Sami Vatanen on sopeutunut loistavasti Sveitsin liigaan. Genève-Servetten puolustaja on nakuttanut 17 ottelussa kunnioitettavat 16 pistettä. Tällä hetkellä mies on loukkaantuneena, mutta kyseessä ei pitäisi olla mitään vakavaa.

Sami Vatanen,30, on varmasti vahvoilla, kun mietitään Leijonien olympiajoukkueen puolustajia. Etenkin jos NHL vetäytyy koronaepidemian takia olympialaisista, jolloin pelaajat luonnollisesti valitaan täysin Euroopan sarjoista.

Lähes piste per peli tällä kaudella Sveitsin liigassa pelannut Vatanen kärsii tällä hetkellä loukkaantumisesta. Mies itse kertoi Jatkoajan haastattelussa, ettei kyseessä ole kuitenkaan mitään vakavaa.

– Ei mitään isompaa. Muutaman viikon korkeintaan olen pois, jyväskyläläinen kertoo.

Helmikuussa järjestettävät Pekingin olympialaiset luonnollisesti siintävät puolustajan mielessä, kuten myös kevään MM-kilpailut.

– Se on sellainen turnaus (olympialaiset), ettei montaa kertaa uralla pääse pelaamaan. Kyllähän ne aina tavoite on. Tällä kaudella on myös kotikisat Suomessa, eikä varmaan mun uralla tule seuraavaa tilaisuutta.

Vatanen on seurajoukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja, vaikka on joutunut olemaan ison osan peleistä sivussa. Pohjois-Amerikasta Sveitsiin muuttanut tuore perheenisä ei ole kuitenkaan haudannut ajatusta palata NHL:ään, vaikkei viime kauden jälkeen hyvää tarjousta taalaliigasta kuulunutkaan.

– NHL:stä ei löytynyt sellaista sopimusta, johon olisin ollut tyytyväinen. Sitten meille syntyi lapsi viime helmikuussa. Olin yksin Pohjois-Amerikassa niin kyllä se rassasi olla erossa perheestä. Sveitsiin oli kiva tulla: tiesin saavani pelata paljon ja pystyväni vielä kehittymään pelaajana. Hyvin olen Sveitsissä viihtynyt, mukava paikka. Matkustamista on niin paljon vähemmän ja ehtii enemmän olla kotona perheen kanssa.

– Hyvä mieli jäi, kun pääsin pitkään pelaamaan NHL:ssä. En sanoisi, että olisin missään vaiheessa pelannut huonosti NHL:ssä. Totta kai tehot jäivät vaisummiksi viimeisillä kausilla, mutta pelasin puolustavammassa roolissa. Mitään ei ole hampaankolossa, niin katsotaan tämän kauden jälkeen, mitä tehdään. En ole haudannut ajatusta palata NHL:ään. Tässä ammatissa ei koskaan tiedä, missä pelaa seuraavaksi. Nyt keskityn tähän kauteen ja annan kaikkeni.