Jääkiekon MM-kisat alkavat ensi viikon perjantaina Tšekissä. Ruotsi on nostanut itsensä yhdeksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista nimeämällä joukkueeseensa NHL-tähden toisensa perään. Viimeisin lisäys on jo joukkueen toinen Norris-voittaja Victor Hedman.

Ruotsi kasaa vuoden 2024 jääkiekon MM-kisoihin aivan hirmuista nippua. Jo hyvissä ajoin ennen turnausta Tre Kronor nimesi joukkueeseensa muun muassa viime kaudella jo kolmatta kertaa urallaan NHL:n parhaan puolustajan palkinnon eli Norris-palkinnon voittaneen Erik Karlssonin. Samoihin aikoihin myös Buffalo Sabresin tähtipuolustaja, yksi NHL:n parhaita hyökkääviä puolustajia, Rasmus Dahlin, ilmoitti tulevansa MM-kisoihin.

Sen jälkeen joukkueen puolustukseen on nimetty myös Minnesotan kärkipuolustaja Jonas Brodin ja Pittsburgh Penguinsin takalinjoilla täydet 82 ottelua tällä kaudella luutinut Marcus Pettersson. Viimeisin lisäys on kuitenkin kenties kaikkein hurjin, kun Tampa Bay Lightningissä kaksi kertaa Stanley Cupin voittoa juhlinut ja myös NHL:n parhaana puolustajana palkittu Victor Hedman ilmoitti osallistuvansa Tšekin MM-kisoihin.

– Olen erittäin innoissani päästessäni Ruotsin maajoukkueen mukaan ja Tšekin MM-kisoihin. Toivottavasti tulemme näkemään siellä paljon ruotsalaisia faneja ja pääsemme samaan tulokseen kuin Saksassa vuonna 2017, Hedman sanoi Ruotsin jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Hedman oli siis mukana vuoden 2017 MM-kisoissa, jolloin Ruotsi voitti MM-kultaa. Lisäksi Hedman on pelannut kahdet muut MM-kisat uransa alkuaikoina. Tällä kaudella yksi maailman parhaista pelaajista nakutti Tampa Bayn paidassa 83 tehopistettä yhtä moneen otteluun, runkosarja ja pudotuspelit huomioiden.

Ruotsin MM-joukkueessa tulee pelaamaan myös useita hyökkäyspään NHL-tähtiä, joista kirkkaimpana tuikkii Detroit Red Wingsin Lucas Raymond. Laituri iski tällä kaudella 82 ottelussa 31 maalia ja 72 tehopistettä. Myös muun muassa Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek, Buffalo Sabresin Victor Olofsson ja Seattle Krakenin Andre Burakovsky vahvistavat Tre Kronorin joukkuetta MM-kisoissa.

Ruotsin varmistetut NHL-pelaajat MM-kisoissa

Maalivahdit:
Samuel Ersson, Philadelphia Flyers
Filip Gustavsson, Minnesota Wild
Jasper Wallstedt, Minnesota Wild

Puolustajat:
Jonas Brodin, Minnesota Wild
Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
Erik Karlsson, Pittsburgh Penguins
Victor Hedman, Tampa Bay Lightning
Marcus Pettersson, Pittsburgh Penguins

Hyökkääjät:
Andre Burakovsky, Seattle Kraken
Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild
Marcus Johansson, Minnesota Wild
Isac Lundeström, Anaheim Ducks
Victor Olofsson, Buffalo Sabres
Lucas Raymond, Detroit Red Wings
Fabian Zetterlund, San Jose Sharks