Tre Kronor otti toisen peräkkäisen voittonsa vuoden 2024 jääkiekon MM-kisoissa, kun se voitti Puolan selvästi 5-1.

Sunnuntai-iltana 12. toukokuuta Ruotsi kohtasi Puolan jääkiekon MM-kisoissa 2024. Tre Kronor oli kohtaamisen suursuosikki, ja Ruotsin voitolle tämän vuoden MM-kisojen tulokkaita vastaan oli olemattomat kertoimet. Puolalla oli kuitenkin Ruotsin tavoin hyvä kannatus katsomossa Ostravassa, jossa MM-areenalla oli hyvä tunnelma. Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam päätti pitää Filip Gustavssonin aoittavana maalivahtina voitokkaan USA-ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä

Ensimmäinen jakso alkoi intensiivisesti ja molemmille joukkueille siunaantui yksi maalipaikka jo kahden minuutin jälkeen. Puolalaiset kannattajat pitivät katsomossa hyvää meteliä, ruotsalaisfanit pääsivät juhlimaan maalia ensin. Pitkän hyökkäyksen jälkeen Marcus Johanssonin kova syöttö kimposi puolalaispuolustajan lavasta Puolan omaan maaliin ja Tre Kronor siirtyi johtoon. Ottelu eteni odotetusti Ruotsin täydessä kontrollissa, eikä Puola juuri päässyt kiekkoon kiinni. Ruotsi tekikin nopeasti myös 2-0 maalin, kun Adrian Kempe löysi vapaaksi jääneen Lucas Raymondin.

Puola sai nähdä Ruotsin hallitsevan ottelua, mutta täysin vaarattomia he eivät olleet vastahyökkäyksissään, joiden takia Gustavsson joutui pariin otteeseen venymään parhaimpaansa. Erän lopussa peli hieman tasoittui ja Puolakin pääsi pelin päälle, luomatta kuitenkaan kovinkaan suurta uhkaa.

Toinen erä

Toisen erän alku oli Puolalta suhteellisen hyvä, ja se antoi fyysisyydessä Ruotsille kunnollisen vastuksen. Puola itse asiassa loi erän ensimmäisen kunnon maalipaikan, mutta Gustavsson venyi jälleen hyvään torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Ruotsi sai kuitenkin otteen päästessään ylivoimalle. Tre Kronorin turnauksen ensimmäinen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Myös Puola pääsi koittamaan ylivoimalla, mutta Ruotsin alivoima selvitti tilanteen todella helpon oloisesti. Pian alivoiman jälkeen Ruotsi iski ottelun kolmannen maalinsa, kun André Burakovsky löysi syötöllään Erik Karlssonin, jonka viimeisteli turnauksen avausmaalin kovalla laukauksella. Maalin jälkeen Tre Kronor painosti Puolaa huolella, ja pääsi myös ylivoimalle, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan.

Kolmas erä

Puola sai kolmanteen erään hyvän alun, kun se onnistui rikkomaan Gustavssonin nollapelin. Marcus Pettersson menetti kiekon pahassa paikassa ja Alan Lyszczarczyk pääsi laukomaan vapaasta paikasta. Laukaus karkasi ohi maalin, mutta hyökkääjä pääsi itse irtokiekkoon maalin takana ja vyörytti pelivälineen väkisin Ruotsin maaliin, useiden puolalaisfanien iloksi.

Maali antoi Puolalle lisää virtaa, ja joukkue aiheutti Tre Kronorille todellisia vaikeuksia. Sitten altavastaajajoukkue sortui kuitenkin jäähyilyyn, ja peli siirtyi takaisin Ruotsin haltuun. Ylivoima tuotti lopulta myös tulosta. Ensin Burakovsky iski turnauksen ensimmäisen maalinsa, ja vain hetki tämän jälkeen Victor Hedman tarjoili Karlssonille, joka viimeisteli loppulukemat illan toisella maalillaan.

Ruotsi on aloittanut MM-kisat kahdella peräkkäisellä voitolla. Tre Kronorin seuraava ottelu on maanantaina illalla Saksaa vastaan.

Ruotsi – Puola 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

1. erä
03:34 Marcus Johansson (Victor Hedman, Erik Karlsson) 1-0
06:17 Lucas Raymond (Adrian Kempe) 2-0

2. erä
32:31 Erik Karlsson (André Burakovsky) 3-0

3. erä
42:18 Alan Lyszczarczyk 3-1
54:27 André Burakovsky (Rasmus Dahlin, Victor Olofsson) 4-1 YV
55:26 Erik Karlsson (Victor Hedman) 5-1 YV