Ruotsi voitti torstaina jo neljännen ottelunsa putkeen jääkiekon MM-kisoissa 2024, kun se kaatoi Kazakstanin 3-1. Tre Kronor dominoi ottelua täydellisesti, ja loppulukemia voidaan pitää edullisina Kazakstanin kannalta.

Torstaina iltapäivällä Ruotsi pelasi Kazakstania vastaan lohkovaiheen neljännessä ottelussaan. Tre Kronor oli suursuosikki lohkon jumbojoukkueisiin kuulunutta joukkuetta vastaan. Ruotsin Victor Olofsson jätti ottelun väliin sairastuttuaan kohtaamista edeltävänä päivinä. Samuel Ersson aloitti Ruotsin maalilla. Saksaa vastaan ajoittain hyvin esiintynyt Felix Unger Sörum komennettiin katsomoon, kun taas Marcus Sörensen ja Max Friberg ottivat paikkansa kokoonpanossa.

Ensimmäinen erä

Tre Kronor aloitti ottelun usealla pitkällä hyökkäyspään pyörityksellä ja painostamalla Kazakstanin tämän päivän maalivahtia: vielä testaamatonta Nikita Boyarkinia. Hyvän avauserän ensimmäisen puoliskon jälkeen Ruotsi nappasi johtoaseman. Marcus Johansson tuli vauhdilla hyökkäysalueelle ja laukoi 1-0 Tre Kronorille.

Ruotsi sai ensimmäisen ylivoimansa, kun erää oli jäljellä viisi minuuttia. Ensimmäinen YV-koostumus sai mahdollisuutensa ensimmäisenä ja oli vaihtanut tyyliä: Lucas Raymond oikealle ja Adrian Kempe keskelle. Tämä muutos ei kuitenkaan tällä kertaa vaikuttanut. Loppujen lopuksi Ruotsilta ihan kelpo ensimmäinen erä, jossa he saivat pidettyä kiekkoa paljon hallussaan, mutta jossa he myös onnistuivat tekemään ”vain” yhden maalin. Ruotsi voitti laukaukset 15-1.

Toinen erä

Ruotsi aloitti toisen erän luomalla kaksi superpaikkaa, mutta ilman tulosta. Uusi loistotontti tuli viiden minuutin pelin jälkeen, kun maalintekijä Johansson laukoi, Boyarkin torjui ja reboundista Fabian Zetterlund laukoi tolppaan. Edelleen 1-0 Ruotsille vaikka laukaukset olivat tässä vaiheessa 21-1.

Erssonilla ei ollut paljoa tekemistä, minkä vuoksi maalivahti meinasi mokata kesken Ruotsin ylivoiman, kun hän oli hieman huolimaton kiekon kanssa maalin takana, mikä johti yhteen Kazakstanin toistaiseksi ainoaan maalipaikkaan. Oli rehellisesti sanottuna pieni ihme, että Ruotsi oli tehnyt Ostravassa vain yhden maalin yli puolentoista erän aikana. Joukkue pommitti jatkuvasti Kazakstanin maalivahtia Boyarkinia, joka puolestaan seisoi hetken aikaa päällään.

Kun Ruotsi ei pystynyt tekemään maalia viidellä viittä vastaan, teki se sen neljällä viittä vastaan. Ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan Kazakstan ei luonut mitään, ja sen sijaan Jesper Frödén ja Linus Johansson pääsivät vastahyökkäykseen ja tuplasivat Ruotsin johdon Johanssonin uran ensimmäisellä MM-maalilla. Ruotsi oli ollut ottelussa täysin ylivoimainen, mutta johti ennen viimeistä erää Ostravassa vain 2-0.

Kolmas erä

Zetterlund vei Ruotsin kolmen maalin johtoon kolmannen erän alussa, kun hän löysi vaikeasta kulmasta tilaa ja teki 3-0 Tre Kronorin hyväksi kaksi minuuttia viimeisen erän alun jälkeen. Ruotsi ei kuitenkaan ollut toistaiseksi pitänyt puhtaana maalinsa näissä jääkiekon MM-kisoissa, eikä tehnyt sitä tälläkään kertaa. Kazakstanilaisten kuudennella laukauksella maalia kohti Adil Beketajev toi tilanteeksi 3-1. Laukaus oli tähän mennessä yksi kovimpia näissä kisoissa (162 km/h).

Kolmas erä oli varsin vaisu maalien jälkeen. Ruotsi hidasti hieman hyökkäyspelaamistaan, vaikka yritti toki löytää uusia maalintekotapoja. Pelin loppu ei kuitenkaan ollut kovin viihdyttävä. Aika kului Ostravar Areenalla ilman erityistä vaaraa. Ruotsi voitti lopulta lukemin 3-1, ja johtaa kisojen B-lohkoa täydellä pistepotilla neljän pelin jälkeen. Ottelun maalilukemat eivät kerro koko kuvaa ottelusta, sillä Ruotsi oli pelin alusta loppuun täysin dominoiva.

Ruotsin seuraava ottelu on lauantaina 18. toukokuuta kello 13:20 Latviaa vastaan. Se on Ruotsin kolmanneksi viimeinen peli MM-kisojen lohkovaiheessa, sen jälkeen maata odottavat vielä Ranska ja Slovakia.

Ruotsi – Kazakstan 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

1. erä
10:20 Marcus Johansson (André Burakovsky, Jonas Brodin) 1-0

2. erä
35:08 Linus Johansson (Jesper Frödén, Marcus Pettersson) 2-0

3. erä
41:51 Fabian Zetterlund (Isac Lundeström) 3-0
45:36 Adil Beketajev 3-1