Velobet

Ruotsi jatkaa matkaansa Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen välieriin. Lucas Wallmark ja Anton Lander iskivät maalin mieheen, kun Tre Kronor voitti Kanadan 2–0. Perjantain välierässä joukkue saa vastaansa Venäjän.

Ruotsi kohtasi keskiviikkona Kanadan hermoja raastavassa trillerissä, jonka voittaja etenisi Pekingin olympialaisten mitalipeleihin. Ottelussa ei lähtökohtaisesti ollut suosikkia, vaan ennakkoasetelmat joukkueiden välillä olivat jokseenkin tasan.

Ruotsi pääsi heti ottelun alussa ylivoimalle, kun Jonathan Pudasta taklattiin sääntöjen vastaisesti. Ylivoima ei kuitenkaan ollut yhtä tehokasta kuin Suomea vastaan.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat todella nopeatempoista ja fyysistä jääkiekkoa, mutta kumpikaan joukkueista ei päässyt kunnollisille maalipaikoille. Kanada sai oman ylivoimamahdollisuutensa noin 12 minuutin pelin kohdalla, mutta Ruotsin maalilla pelannut Lars Johansson piti kuparisen rikkoutumattomana. Erä jatkui loppuun asti intensiivisenä. Kumpikin joukkue oli tullut kaukaloon taistelemaan, eikä taka-askelia otettu.

Toisen erän alussa Ruotsi joutui heti alivoimalle, mutta kesti sen upeasti. Osat vaihtuivat nopeasti Ruotsin jäähyn jälkeen, mutta Kanada vastasi tuleen tulelle ja pelasi mahtavan alivoiman.

Viidellä viittä vastaan Tre Kronor oli kevyesti hallitsevampi osapuoli ja sai painettua pelin kerran toisensa jälkeen Kanadan päätyyn.  Pontus Holmbergillä ja Anton Landerilla oli hyvät saumat viedä Ruotsi johtoon, mutta tulosta ei syntynyt.

Sama jatkui kolmannen erän alussa. Ottelu oli tasainen, eikä kummallakaan joukkueella ollut todellisia huippupaikkoja, mutta Ruotsi vaikutti pelillisesti paremmalta ja onnistui vyöryttämään Kanadaa pidempiä hyökkäyksiä.

Kuparinen rikkoontui lopulta 50 minuutin pelin jälkeen. Lucas Wallmark katkaisi Jack McBainin varomattoman syötön ja pääsi Tyler Wotherspoonin estelyistä huolimatta ohittamaan Kanadan maalilla torjuneen Matt Tomkinsin etukulmasta.

Maalin jälkeen Ruotsi paineisti Kanadaa taitavasti. Ottelun lopussa Kanada sai kuitenkin pelistä hyvän otteen ja onnistui pitämään kiekkoa pitkiä pätkiä ruotsalaisten päädyssä. Kaksi minuuttia ennen loppua Tomkins luisteli vaihtoaitioon ja Kanada otti jäälle kuudennen kenttäpelaajan. Riski kostautui heti, kun Tre Kronorin kapteeni Lander pääsi iskemään loppulukemat tyhjiin ajassa 58:10.

Ruotsi pelaa perjantaina Venäjää vastaan klo 15:10 Suomen aikaa. Voittaja saa finaaliin vastaansa voittajan Suomen ja Slovakian välisestä toisesta välierästä.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets