Jääkiekkohistorian parhaisiin puolustajiin kuuluva Erik Karlsson vahvistaa Ruotsia jääkiekon MM-kisoissa 2024. Tre Kronor ilmoitti Karlssonin liittymisestä MM-joukkueeseen Twitter-tilillään maanantaina.

Kolmesti NHL:n parhaana puolustajana palkittu Erik Karlsson on ilmoittanut osallistuvansa Tšekkissä pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin. Asia julkaistiin Tre Kronorin virallisella Twitter-tilillä maanantaina.

– Saavun tänä vuonna MM-kisoihin Tšekkiin. Siitä tulee äärimmäisen hauskaa ja olen erittäin ylpeä saadessani vetää Tre Kronorin pelipaidan taas ylleni. Odotan sitä todella innolla ja toivon, että kaikki kotona Ruotsissa odottavat sitä myös, Karlsson sanoo videolla.

Karlsson on ollut yksi maailman parhaista puolustajista siitä lähtien, kun hän teki debyyttinsä NHL:ssä vuonna 2009. Päättyneellä kaudella Karlsson pelasi Pittsburgh Penguinsissa, jossa hän iski 82 runkosarjan otteluun 56 (11+45) tehopistettä. Vaikeista loukkaantumisesta viime vuosina kärsineelle Karlssonille kausi oli jo toinen peräkkäinen, jonka hän pystyi pelaamaan alusta loppuun terveenä. Edellisellä kaudella Karlsson iski 82 otteluun jopa 101 (25+76) tehopistettä, voittaen sekä NHL:n puolustajien pistepörssin että uransa kolmannen NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn.

Karlsson on pelannut MM-kisoissa viimeksi vuonna 2012. Ruotsin maajoukkueessa Karlsson on nähty viimeksi vuoden 2016 World Cupissa. Lisäksi puolustaja on pelannut Tre Kronorin paidassa vuoden 2014 olympialaisissa, joissa hän jakoi turnauksen pistepörssin voiton.

Karlsson ei suinkaan ole ainoa huippupuolustaja, joka on jo ilmoittanut lähtevänsä Tre Kronorin mukaan jääkiekon MM-kisoihin. Myös Buffalo Sabresin Rasmus Dahlin on mukana Ruotsin MM-joukkueessa Tšekissä. 24-vuotias Dahlin on noussut viime vuosina toden teolla maailman parhaiden puolustajien joukkoon. Tällä kaudella Buffalon varakapteeni iski 81 otteluun 59 (20+39) tehopistettä. Viime kaudella saldona oli 78 ottelussa 73 (15+58) tehopistettä.

Myös Dahlinin joukkuekaveri Victor Olofssonin osallistuminen MM-kisoihin on virallistettu Tre Kronorin toimesta. Lisäksi Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek ja Seattle Krakenin Andre Burakovsky ovat ilmoittaneet olevansa mukana Ruotsin MM-joukkueessa.