U18-poikien MM-kisojen puolivälierät pelataan torstaina. Suomi kohtaa omassa puolivälierässään Slovakian.

Sveitsissä pelattavien jääkiekon U18 MM-kisojen puolivälierät käynnistyivät puolenpäivän aikaan USA:n ja Tšekin kohtaamisella. Ottelu oli alusta loppuun USA:n hallintaa, ja joukkue voitti laukaukset 52-12. Tšekin maalivahti Michael Hrabal piti kuitenkin joukkueensa pelissä mukana, ja Dominik Petr’n maali kolmannessa erässä toi Tšekin maalin päähän. Lopulta USA kuitenkin marssi välieriin 4-1 voitolla.

Päivän toisessa puolivälierässä Suomi kohtaa Slovakian. Pikkuleijonat lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, eikä tavoitteena voi olla mitään muuta kuin voitto ja paikka välierissä.

Suomi lähtee Slovakiaa vastaan lähes samoilla kentällisillä kuin lohkovaiheen päätösotteluun Norjaa vastaan. Ainoat muutokset ovat Onni Lindin ja Maxim Eliseevin paikkojen vaihto – nyt nelosketjun laidassa nähdään Lind ja 13. hyökkääjä Eliseev. Pikkuleijonien maalilla aloittaa Eemil Vinni.

Suomen ja Slovakian välisen ottelun voi katsoa suorana TV5-kanavalta tai Discovery+-suoratoistopalvelusta. Ottelu alkaa klo 16:00 Suomen aikaa.

Päivän kahdessa viimeisessä puolivälierässä vastakkain ovat Kanada ja Sveitsi klo 18:30 alkaen ja Ruotsi sekä Latvia klo 21:00. Turnauksen välierät pelataan lauantaina.

Suomen kokoonpano puolivälieräotteluun Slovakiaa vastaan

Maalilla:
1 Eemil Vinni
(30 Visa Vedenpää)

1. kenttä
25 Emil Järventie – 18 Rasmus Kumpulainen – 29 Tuomas Uronen
2 Jimi Junkkari – 33 Aron Kiviharju

2. kenttä
28 Arttu Alasiurua – 34 Konsta Helenius – 10 Kasper Halttunen
7 Emil Pieniniemi – 12 Kalle Kangas

3. kenttä
22 Jesse Nurmi – 15 Topias Hynninen – 23 Jesse Kiiskinen
3 Veeti Väisänen – 4 Mitja Jokinen

4. kenttä
35 Emil Kuusla – 19 Tom Leppä – 27 Onni Lind
13 Niilopekka Muhonen

13. hyökkääjä
20 Maxim Eliseev


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes