Alle 18-vuotiaiden MM-kisat tulivat Pikkuleijonien osalta päätökseensä, kun Slovakia osoittautui paremmaksi lukemin 2-3. Tappio ensimmäisessä pudotuspelissä on Suomelle luonnollisesti valtava pettymys.

Lauri Merikiven valmentama Pikkuleijonalauma koki karmaisevan pettymyksen, kun Slovakia vei puolivälieräottelun nimiinsä. Kiekko oli ensimmäistä kertaa Suomen maalia vartioineen Eemil Vinnin selän takana vain 36 sekunnin jälkeen, kun Dalibor Dvorsky onnistui. Syöttöpisteet AIK-hyökkääjän maaliin merkattiin Leo Eperjesin ja Adam Cedzon nimiin. Slovakia otti erän loppupuoliskolla kaksi jäähyä, mutta päänvaivaa läpi turnauksen tuottanut ylivoimapelaaminen sakkasi jälleen.

Pikkuleijonat pysyivät avauserässä poissa jäähyaitiosta, mutta Tuomas Urosen heti toisen erän alkuun ottama kaksiminuuttinen kostautui. Patrik Mascina vei Slovakian kahden maalin johtoasemaan ja Pikkuleijonien taivas näytti todella tummalta. Suomi painoi tämän jälkeen kaasupolkimen pohjaan ja rummutti hyökkäyksiä kohti Slovakian maalia. Samuel Urban otti kuitenkin useamman hienon torjunnan, joka turhautti selkeästi Suomen hyökkääjiä.

Cedzo vei maansa kolmen maalin johtoon erän puolivälin jälkeen, jonka jälkeen Pikkuleijonilla oli vuori kiivettävänään.

Suomi sai kolmannen erän alkuun ylivoiman, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Kasper Halttunen nostatti hieman myöhemmin toiveita onnistuttuaan kaventamaan tilanteeksi 1-3. Suomi sai tästä lisää virtaa ja haki vimmastusti lisäosumia. Urban oli täystyöllistetty, sillä miehelle kertyi pelkästään kolmannessa erässä 27 torjuntaa. Koko ottelun aikana slovakialaisvahdille kertyi peräti 54 koppia. Eemil Järventien viimeisillä sekunneilla tekemä 2-3 maali jäi Pikkuleijonille laihaksi lohduksi.

Turnaus päättyi järisyttävään pettymykseen – Tarvittava tehokkuus jäi piippuun

Turnauksen kokonaisarvosanaa mietittäessä puolivälierätappio on selkeä alisuoritus. Odotukset olivat aivan jossain muualla, vaikkei Suomi kuulunutkaan turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Parannettavaa riittää luonnollisesti jokaisella osa-alueella, mutta kenties suurimpia kompastuskiviä oli ailahteleva ylivoimapelaaminen. Tällä tasolla kiekkoa täytyy ehdottomasti pystyä liikuttamaan nopeammin ja viimeistelemään maalipaikoista nähtyä kovemmalla prosentilla.

Myöskään maalivahtipelaaminen ei ollut ehkä niin korkealla tasolla kuin ennen turnausta odotettiin. Slovakian paras pelaaja oli tolppien välissä seisonut Urban, joka otti niskalenkin Pikkuleijonien maalia vartioineesta Vinnistä. Syyttävä sormi ei kuitenkaan kohdistu Suomen maalivahteihin, sillä Suomen mitalihaaveet hautautuivat hyökkäyspään tehottomuuden myötä. Kisoista saatiin joka tapauksesa jälleen kerran tärkeää oppia ja useamman Pikkuleijonien pelaajan on helppo nähdä tulevaisuudessa nousevan myös A-maajoukkueeseen.

Suomi – Slovakia 2-3

1.erä
0:36 Dalibor Dvorsky (Leo Eperjesi, Adam Cedzo) 0-1

2.erä
22:50 Patrik Masnica (Dvorsky, Juraj Pekarcik) 0-2 YV
33:47 Cedzo (Pekarcik, Dvorsky) 0-3

3.erä
45:53 Kasper Halttunen (Jimi Junkkari, Konsta Helenius) 1-3
59:50 Emil Järventie (Halttunen, Helenius) 2-3


Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights
New York Rangers - Florida Panthers