Kuva: Wallpaperflare.com

Pikkuleijonat etenivät aikaisin tiistaiaamuna Suomen aikaa jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välieriin kaatamalla puolivälierässä Sveitsin lukemin 2–0. Ottelun sankareina häärivät maalinteossa onnistuneet kapteeni Samu Salminen sekä Aleksi Heimosalmi ja kisojensa ensimmäisen nollapelin pelannut maalivahti Aku Koskenvuo.

Suomi pääsi ensimmäisessä erässä yrittämään maalintekoa ylivoimalla useampaan otteeseen, mutta Sveitsin uhrautuvainen puolustus kesti Pikkuleijonien lähentelyt. Toiseen erään saapuikin huomattavasti kurinalaisempi ja terävämpi Sveitsi, ja Suomi sai erän toisen laukauksensa vasta, kun 11 minuuttia erää oli pelattu.

Erän lopussa Sveitsin Dario Sidlerin ottama jäähy kuitenkin kostautui. Samu Tuomaala löysi Salmisen hienolla syötöllä takatolpalta, ja kapteenilla oli helppo työ siirtää Pikkuleijonat 1–0 johtoon vain sekunteja ennen erätaukoa.

Sveitsi sai vielä mahdollisuutensa kolmannen erän alussa, kun joukkueen varakapteenia Louis Robinia rikottiin läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Suomen maalilla Koskenvuo veti kuitenkin pidemmän korren ja piti Pikkuleijonat johdossa.

Sen jälkeen Pikkuleijonat eivät Sveitsille enää mahdollisuuksia antaneetkaan, vaan ottivat ottelun täydellisesti omaan komentoonsa. Erän puolivälissä Heimosalmi vielä kaunisteli loppulukemia tuomalla huikealla yksilösuorituksella kiekon itse koko kentän läpi ja viimeistelemällä pienestä kulmasta kauniisti.

– Olen todella iloinen tuloksesta. Ottelu oli todella vaikea. Aloitimme hyvin, mutta emme saaneet aikaan maalia, ja Sveitsi oli kisoissa tähän asti kohtaamistamme joukkueista kaikkein sitoutunein puolustamiseen ja laukausten blokkaamiseen. He todella olivat kiekon tiellä koko pelin, Pikkuleijonien päävalmentaja Petri Karjalainen kommentoi IIHF:lle ottelun jälkeen.

Suomi palaa alle 18-vuotiaiden MM-kisojen mitalipeleihin kolmen vuoden tauon jälkeen. Vuoden 2018 maailmanmestaruuden jälkeen joukkue putosi vuoden 2019 kisoista puolivälierissä. Viime vuonna U18 MM-kisoja ei pelattu.

Välierässä Pikkuleijonat kohtaavat Venäjän. Ottelu pelataan Texasin Friscossa, ja se alkaa torstaiaamuna klo 04:00 Suomen aikaa.

Muissa puolivälieräotteluissa Kanada kaatoi Tšekin peräti 10-3 ja Venäjä Valko-Venäjän 5-2. Myös Ruotsin ja USA:n välinen ottelu päättyi lukemiin 5-2, mikä tarkoitti, että USA:n peräti 16 vuotta kestänyt mitaliputken alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa päättyi. Edellisen kerran yhdysvaltalaiset jäivät ilman mitalia vuonna 2003.