Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi lauantai-iltana Suomen aikaa harjoitusottelun Kanadaa vastaan. Ottelu oli Pikkuleijonien ainoa harjoitusottelu ennen kuin jääkiekon U18 MM-kisat alkavat tänään maanantaina.

Lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin erikoiset, sillä pandemian vuoksi kyseessä oli U18 joukkueen ensimmäinen kansainvälinen peli 14 kuukauteen. Lisäksi joillakin pelaajilla oli takanaan todella pitkä tauko myös kansallisista peleistä – osa oli pelannut virallisessa ottelussa edellisen kerran viime vuoden marraskuussa.

Pelituntuman puute näkyi ottelussa, jossa Kanada löi Pikkuleijonat lukemin 5–1. Suomella oli ottelussa selviä vaikeuksia etenkin parhaille maalipaikoille pääsyn kanssa. Tätä osa-aluetta joukkueen on ehdottomasti terävöitettävä, jos se haluaa edetä MM-kisoissa pitkälle. Lisäksi oman alueen kiekolliseen pelaamiseen on kiinnitettävä erityishuomiota, sillä kaksi Kanadan maaleista syntyi Pikkuleijonien menetettyä kiekon omalla puolustusalueellaan.

Tappiosta huolimatta joukkueelle oli tärkeää saada edes yksi kovatasoinen harjoitusottelu alle ennen kisoja. Nyt valmennusryhmä ainakin tietää, mitä asioita pitää lähteä parantamaan ennen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa eteen tulevaa avausottelua.

Lauantain muissa harjoitusotteluissa Tšekki kaatoi Sveitsin 3–1, Latvia Saksan 5–1, ja USA Ruotsin niin ikään 5–1. Venäjän ja Valko-Venäjän välisessä ottelussa ratkaisua haettiin aina voittolaukauskilpailusta asti, jonka jälkeen Venäjä oli parempi lukemin 3–2.

Jääkiekon U18 poikien MM-kisat pelataan tänä vuonna Yhdysvalloissa. Ottelupaikkakuntina toimivat Frisco ja Plano Texasin osavaltiossa. Suomi pelaa omat alkulohkon ottelunsa Friscossa. Turnaus pelataan 26.4.–6.5. Pikkuleijonat aloittavat oman kisaurakkansa keskiviikon vastaisena yönä klo 00:00 Venäjää vastaan.

Suomen kentälliset harjoitusottelussa Kanadaa vastaan:

Maalilla:
30 Aku Koskenvuo

Varalla:
31 Juuso Helomaa

1. ketju:
33 Brad Lambert – 19 Verner Miettinen – 27 Samu Tuomaala
4 Viljami Juusola – 21 Aleksi Heimosalmi

2. ketju:
18 Samu Salminen – 22 Oliver Kapanen – 24 Ville Koivunen
10 Topias Vilén – 2 Jimi Suomi

3. ketju:
28 Rasmus Ruusunen – 13 Sami Päivärinta – 25 Joakim Kemell
7 Aleksi Malinen – 3 Kasper Kulonummi

4. ketju:
32 Miko Matikka – 20 Sisu Yliniemi – 29 Niko Huuhtanen
12 Tomi Leppänen – 6 Kalle Ervasti

Ylimääräiset hyökkääjät:
35 Kalle Väisänen – 15 Juho Järvelä