Kuva: Wallpaperflare.com

Pikkuleijonat etenivät vakuuttavaan lohkovoittoon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvalloissa, vaikka hävisivätkin lohkovaiheen viimeisen kamppailun isäntämaa USA:lle jatkoajan jälkeen lukemin 5–4.

Tappio oli Pikkuleijonille turnauksen ensimmäinen. Ennen USA-ottelua joukkue oli onnistunut kaatamaan Venäjän voittolaukauskilpailun jälkeen sekä Tšekin ja Saksan varsinaisella peliajalla. Niinpä selviytyminen jatkoajalle USA:aa vastaan riitti varmistamaan joukkueen lohkovoiton, vaikka ottelu lopulta päätyikin tappioon.

Lohkovoitto oli Pikkuleijonilta mahtava suoritus, mikä varmasti nostaa joukkueen itseluottamusta pudotuspeleihin lähdettäessä. Lisäksi lohkon piikkipaikka takaa Pikkuleijonille etukäteen helpomman Sveitsin vastustajaksi puolivälierään. Jos joukkue olisi hävinnyt USA:lle varsinaisella peliajalla, olisi se valahtanut lohkonsa kolmanneksi, jolloin vastaan olisi tullut Ruotsi.

Vaikka tulevan maailmanmestarin onkin onnistuttava kisojen kaikki muut joukkueet voittamaan, ollaan Pikkuleijonien kopissa varmasti tyytyväisiä siihen, että muiden suurmaiden kohtaamista saatiin venytettyä mahdolliseen välieräotteluun asti.

Vielä merkittävämmän joukkueen saavutuksesta tekee se, että Suomi on joutunut tulemaan toimeen ilman ylivoimaisesti suurinta tähteään, Brad Lambertia, joka on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Lambertin odotetaan palaavan kokoonpanoon ensi yön Sveitsi-otteluun.

Joukkueen tehokaksikkona on sen sijaan toiminut Samu Tuomaala ja Ville Koivunen, jotka molemmat tykittivät neljään alkulohkon otteluun yhdeksän pistettä.

Lohkovoitostaan huolimatta Suomi joutuu kuitenkin vaihtamaan pelipaikkakuntaa puolivälierää varten. Pikkuleijonat pelasivat alkulohkon ottelunsa Friscossa, Comerica Center -areenalla, jossa puolivälierässä pelataan Kanadan ja Tšekin sekä USA:n ja Ruotsin väliset ottelut. Pikkuleijonien kohtalona on puolestaan matkustaa vartin ajomatkan päähän Planoon, jossa joukkue kohtaa Sveitsin StarCenter-areenalla klo 1:30 ensi yönä Suomen aikaa.

Mikäli Pikkuleijonat onnistuvat kaatamaan tänään Sveitsin, pelaa joukkue välierässä Ruotsia tai USA:aa vastaan. Välierät pelataan jälleen Friscossa. Puolivälierin muut otteluparit ovat Kanada ja Tšekki sekä Venäjä ja Valko-Venäjä.