Suomi voitti vuoden 2022 nuorten MM-kisojen avausottelussaan Saksan tapaninpäivän iltana 3–1. Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka myönsikin, että parannettavaa vielä jäi.

Suomi kaatoi Saksan myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa pelatussa ottelussa melko vaikeankin alun jälkeen lopulta 3–1. Suomen maaleista sekä ensimmäisestä että viimeisestä vastasi Samuel Helenius. Hienon ottelun pelannut Brad Lambert tarjoili syötön molempiin Heleniuksen maaleihin. Joel Määttä teki Nuorten Leijonien toisen maalin ottelun puolivälissä.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen jakoi kiitosta ottelun ratkaisuhahmoiksi nousseille pelaajille.

– Samuel Heleniuksen ketju kokonaisuudessaan, laidoillaan Ville Koivunen ja Brad Lambert, oli tänään hyvä. Joel Määttä teki hienon ja tärkeän maalin 2–1:een. Mutta ehkä nostetaan ”Brädi” (Lambert) erityisesti esille, hänellä on ollut haastava alkukausi ja itseluottamuksen kanssa vaikeuksia. Tänään hän antoi kaksi hienoa maalisyöttöä ja oli muutenkin näkyvä ja työteliäs, Pennanen sanoi Jääkiekkoliiton sivuilla.

Pennanen oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen joukkueensa otteisiin turnauksen avausottelussa. Ennen kaikkea päävalmentaja kehui sitä ilmettä, jolla Suomi otteluun tuli.

– Pystyimme voittamaan, ja olen erittäin tyytyväinen joukkueemme suoritukseen. Alku oli vähän hermostunut, mutta sen jälkeen joukkue oli erittäin työteliäs ja yritteliäs. Kaikki neljä ketjua pystyivät tekemään hyvin töitä. Pelissämme näkyi kypsyys ja viisaus, pystyimme luomaan hyviä laatupaikkoja.

Nuorten Leijonien päävalmentaja kehui myös avausottelun vastustajaa, ja lyttäsi ne puheet, joiden mukaan Saksan joukkue olisi heikoin pitkään aikaan.

– Tiesimme, että Saksan 02-ikäluokka on heidän lahjakkain ikäluokkansa pitkään aikaan. Kirkkain tähti Tim Stützle on jo NHL:ssä, mutta heillä on 10–11 pelaajaa, jotka pelaavat DEL-liigassa. Se näkyi tänään. Saksa oli vahva kamppailemaan, taktisesti viisas ja hyvin organisoitu joukkue, Pennanen arvioi.

Hyvinkääläislähtöinen valmentaja löysi kuitenkin myös parannettavaa omien esityksistä. Etenkin erikoistilannepeli sai valmentajalta kritiikkiä.

– Yli- ja alivoima ovat täällä isossa roolissa. Erikoistilanteita pitää ehdottomasti parantaa, lisäksi puolustajien kiekollista pelaamista hyökkäyssinisellä. On myös huolehdittava joukkueen henkisestä tilasta, jotta se pysyy päättäväisenä ja työteliäänä.

Suomi jatkaa turnaustaan tänään, kun vastaan asettuu Itävalta. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21:00.