Velobet

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen jättää Pekingin olympialaiset kesken henkilökohtaisten syiden takia ja palaa Suomeen. Vetovastuun joukkueen toiminnasta ottaa apuvalmentaja Juuso Toivola.

Naisleijonat avasi olympiaturnauksensa torstaina, kun joukkue kohtasi USA:n. Tuloksena oli 2–5 tappio selvästi vahvempaa pohjoisamerikkalaista joukkuetta vastaan. Joukkueen turnaus jatkuu huomenna, jolloin Naisleijonat kohtaavat Kanadan. Ottelu alkaa klo 06:10 Suomen aikaa.

Maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen ei kuitenkaan ole Naisleijonien penkin takana Kanadaa vastaan. Mustonen joutuu matkustamaan takaisin Suomeen kesken käynnissä olevien olympialaisten. Syynä on Mustosen vakava terveystilanne Mustosen perheessä.

Päätöstä ei päävalmentajan mukaan tarvinnut sen kummemmin miettiä.

-Tilanteen vakavuuden huomioon ottaen päätös oli minulle helppo. Tällä hetkellä minua tarvitaan kotona, Mustonen kommentoi.

Naisleijonat siirtyvät siis odotettua nopeammalla aikataululla Juuso Toivolan komennukseen. Pitkään joukkueen apuvalmentaja toimineen Toivolan oli alun perin ollut tarkoitus siirtyä päävalmentajakaksi Mustosen paikalle Pekingin olympialaisten jälkeen.

Toivola vakuuttaa, että joukkue ymmärtää tilanteen, ja lupaa tehdä kaikkensa, jotta pelaajien keskittyminen pysyisi turnauksessa ja tulevissa otteluissa.

– Olemme käyneet tilanteen läpi joukkueen kanssa. Ymmärrämme hyvin Pasin syyt kotiinlähdön taustalla ja toivomme Pasille ja hänen perheellensä kaikkea hyvää.

Jos tilanne kotipuolessa sen sallii, tukee Mustonen Toivolan työtä Suomesta käsin videoyhteyksien välityksellä. Naisleijonat jättävä päävalmentaja ei kuitenkaan ole huolissaan joukkueen pärjäämisestä.

– Joukkue jää hyviin käsiin, vaikka poistun paikalta, Mustonen sanoi.

Mustonen on pyytänyt ihmisiä kunnioittamaan hänen ja perheensä yksityisyyttä vaikeassa tilanteessa.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets