Velobet

Vuoden 2024 nuorten MM-kisat pelataan Ruotsin Göteborgissa. Liput turnauksen otteluihin tulivat myyntiin tänään.

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 alkavat Ruotsin Göteborgissa tiistaina 26.12.2023 Tšekin ja Slovakian välisellä päiväottelulla. Suomi avaa oman turnauksensa kaksi ja puoli tuntia myöhemmin hallitsevaa mestaria Kanadaa vastaan. Ensimmäinen kisapäivä huipentuu kisaisännän ja Latvian kohtaamiseen.

Kaikki turnauksen ottelut pelataan Göteborgissa. A-lohko, jossa Nuoret Leijonat pelaa yhdessä Ruotsin, Kanadan, Latvian ja Saksan kanssa, pelaa ottelunsa 12000-paikkaisella Scandinavium-areenalla, joka on myös SHL-seura Frölunda Indiansin kotiareena. B-lohkon ottelut sen sijaan pelataan 7600-paikkaisella Frölundaborgilla.

Suomen seuraavat lohkovaiheen ottelut ovat 27.12. Saksaa vastaan ja 29.12. Latviaa vastaan. MM-kisojen lohkovaihe päättyy uudenvuodenaattona. Suomi ja Ruotsi kohtaavat vain hetki ennen kuin ilotulitteiden pauke alkaa. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 15:30.

Vuoden 2024 U20 MM-kisojen pudotuspelit alkavat tiistaina 2. tammikuuta 2024. Välierät pelataan kaksi päivää myöhemmin ja finaali sekä pronssiottelu loppiaisaattona 5. tammikuuta.

Liput vuoden 2024 nuorten MM-kisoihin tulivat myyntiin tänään. Päivälippujen hinnat vaihtelevat 120 ja 750 Ruotsin kruunun, eli noin 10 ja 70 euron, välillä. Yksittäiset liput ovat voimassa koko päivän jommallekummalle turnauksen areenoista.

Kiinnostus nuorten MM-kisoja kohtaan on Ruotsissa suurta, joten jos haluaa varmistaa paikkansa turnauksen houkuttelevimpiin otteluihin, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Joulun ja uudenvuoden välipäivien lomailun voi mukavasti yhdistää monien mielestä maailman kovatasoisimman vuosittaisen jääkiekkoturnauksen seuraamiseen paikan päältä. Jääkiekon U20 MM-kisat pelataan nyt Pohjoismaissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016, joten aivan tavallista herkkua ei mahdollisuus kisojen seuraamiseen paikan päällä ole.

Finnair lentää suoria lentoja Helsingin ja Göteborgin välillä, ja lentoaika on vain noin kaksi tuntia. Toki Göteborgiin pääsee kätevästi myös junalla Tukholmasta. Jos nuorten MM-kisojen ja talviurheilun yhdistäminen kiinnostaa, löytyy noin 150 kilometrin säteellä Göteborgista jopa kuusi hiihto- tai laskettelukeskusta, joissa talvipäivää voi viettää mukavasti esimerkiksi Suomen pelien välisinä päivinä. Göteborg on lisäksi yli puolen miljoonan asukasluvullaan Ruotsin toiseksi suurin kaupunki, josta löytyy tekemistä ja nähtävää jokaiselle.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes