Velobet

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa nuorten MM-kisoissa tapaninpäivänä. Joukkueen oli määrä pelata ensimmäinen harjoitusottelu Slovakiaa vastaan 19.12., mutta ottelua joudutaan siirtämään pahenevan koronatilanteen takia.

Kanadan paheneva pandemiatilanne ja Omikron-variantin leviäminen ovat pakottaneet kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ja Kanadan jääkiekkoliiton muuttamaan nuorten MM-kisojen harjoitusotteluiden aikataulua. Alun perin ensimmäiset harjoitusottelut oli tarkoitus pelata 19. joulukuuta, mutta uuden linjauksen mukaan pelejä pelataan aikaisintaan aatonaattona.

Uutta harjoitusotteluiden aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta IIHF:n mukaan on mahdollista, että otteluita tullaan pelaamaan myös jouluaattona. Lopullinen aikataulu tullaan julkaisemaan lähipäivinä. Samalla lipunmyynti harjoituspeleihin laitetaan tauolle siihen asti, että päivitetty otteluohjelma on tiedossa.

Kaikkiaan joukkueiden oli tarkoitus pelata 11 harjoitusottelua ennen tapaninpäivänä alkavia MM-kisoja, mutta nyt tuo määrä tulee todennäköisesti pienenemään.

Suomi ensimmäistä kertaa jäällä lauantaina – sunnuntaina oli tarkoitus pelata ensimmäinen harjoitusottelu

Suomen joukkue lensi Edmontoniin keskiviikkona. Matkustuspäivän jälkeen joukkueen jäsenten tuli pysytellä kaksi vuorokautta täydessä hotellikaranteenissa, joten Nuoret Leijonat pääsivät jäälle ensimmäistä kertaa vasta lauantaipäivällä paikallista aikaa.

Suomen oli tarkoitus pelata ennen turnauksen alkua kaksi harjoitusottelua; sunnuntaina Slovakiaa vastaan ja 23. joulukuuta USA:ta vastaan. Tilanteen johdosta Slovakia-peli kuitenkin siirtyy pelattavaksi myöhemmäksi. Muutosten mahdollisesta vaikutuksesta USA-otteluun ei ole vielä tietoa.

Nuoret Leijonat pelaavat ensimmäisen pelinsä MM-kisoissa 26.12. klo 21:00 Suomen aikaa. Avausottelussa vastaan luistelee Saksa.

”Olemme valmiita tekemään kaiken tarvittavan”

Kanadan jääkiekkoliitosta vakuutetaan, että päätös muokata otteluohjelmaa tehtiin syvällisen pohdinnan ja useiden sidosryhmien palautteen perusteella.

– Taataksemme turnaukseen osallistujien terveyden ja turvallisuuden, ja keskusteltuamme Kanadan jääkiekkoliiton, kansainvälisen jääkiekkoliiton, paikallisen turnausorganisaation, turnauksen lääketieteellisen komitean ja Albertan terveysviranomaisten kanssa, olemme päättäneet järjestellä vuoden 2022 nuorten MM-kisojen harjoitusotteluiden otteluohjelman uudelleen, Kanadan jääkiekkoliiton presidentti Scott Smith kertoi IIHF:lle.

Smith myös vakuuttaa, että liitto on valmis tekemään raskaitakin päätöksiä, jotta itse MM-kisat saadaan pelattua läpi suunnitelman mukaisesti.

– Vaikka päätös oli vaikea, joka tehtiin tarkan harkinnan jälkeen, ymmärrämme, että tämä luo haasteensa niin pelaajille, valmentajille kuin taustahenkilöillekin, sekä faneille. Meidän tavoitteemme on kuitenkin järjestää onnistunut ja turvallinen turnaus, ja olemme valmiita tekemään kaiken tarvittavan, jotta pääsemme jakamaan (MM-kisojen) mitalit tammikuun 5. päivä.


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins