ComeOn

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 jatkuivat keskiviikkona täydellä neljän ottelun päivällä. Slovakia avasi päivän kaatamalla Sveitsin upean maalivahtipelin johdolla. Suomi kärsi karvaan tappion täydellisenä altavastaajana otteluun lähteneellä Saksalle ja Kanada sekä Tšekki nappasivat murskavoitot.

A-lohko

Suomi – Saksa 3-4

Nuorten Leijonien synkkä taival jatkui, kun joukkue hävisi ensimmäistä kertaa koskaan Saksalle nuorten MM-kisoissa. Veit Oswald sävelsi alkutahdit Suomen karmean puolustusmokan seurauksena vain kuuden minuutin pelin jälkeen. Nuoret Leijonat nousi kuitenkin ensimmäisessä erässä tasoihin ja meni vielä toisen erän alussa johtoon Kasper Halttusen yksilösuorituksella, mutta puolustuspään ongelmat jatkuivat. Niklas Hüber tasoitti pelin Suomen puolustustasapainon ollessa järkyttävällä tasolla. Samu Bau pääsi viemään Suomen vielä kerran johtoon helposti Philipp Dietlin ohi livahtaneella maalilla, mutta Roman Kechter ja Oswald rankaisivat vielä heikosti puolustanutta Suomea ja antoivat Saksalle kiinnityksen puolivälieräpaikkaan.

Latvia – Kanada 0-10

Kanada nappasi odotetusti selvän voiton Latviasta, kun joukkueet kohtasivat Scandinaviumin iltapelissä keskiviikkona. Kanada dominoi ottelua alusta lähtien ja otti aikaisen johdon Conor Geekien ylivoimaosumalla. Brayden Yager tuplasi johdon vain pari minuuttia myöhemmin ja ensimmäiselle erätauolle mentiin Kanadan 0-2 johdossa. Toisessa erässä tahti kiristyi, kun ensin Owen Allard ja sitten Carson Rehkopf lisäsivät Kanadan johdon neljään. Erän puolivälissä myös jo kolmessa maalissa syöttäjänä ollut superlupaus Macklin Celebrini osui läpiajosta. Kolmas erä oli enää lähinnä enää muodollisuus, mutta Kanada ei hiljentänyt vauhtia, vaan iski vielä viidesti, napaten näiden MM-kisojen suurinumeroisimman voiton tähän asti. Huippulupaus Celebrini päätti iltansa viiteen tehopisteeseen.

B-lohko

Slovakia – Sveitsi 3-0

Slovakia jatkoi voittojen tiellä. Avauspäivänä Tsekin kaatanut joukkue puhalsi ilmat ulos sveitsiläisten renkaista ja nappasi tiukan ottelun päätteeksi tyylikkään 3-0 voiton, jonka avulla Slovakia on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa. Ottelusta muodostui maalivahtien taisto, sillä sekä Slovakian Adam Gajan että Sveitsin Alessio Beglieri esittivät upeita otteita. Pelin ainoa maalivahdin taakse tehty maali nähtiinkin reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Samuel Honzek kävi siirtämässä kiekon tyhjiin Peter Repcikin komean yksilösuorituksen jälkeen. Sveitsin jahdatessa tasoitusta Slovakia iski vielä kaksi maalia tyhjiin ja kaunisteli loppulukemiksi 3-0.

Norja – Tšekki 1-8

Norja kärsi toisen tappionsa nuorten MM-kisojen kahden ensimmäisen päivän sisään, kun se hävisi Tšekille peräti 1-8. Ottelun kulku oli melko selvä alusta lähtien, kun Jiri Kulich vei Tšekin johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Sama mies tuplasi Tšekin johdon ylivoimalla ennen kuin Norja onnistui kaventamaan Casper Haugenin maalilla. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Jäähyilyyn sortunut Norja joutui heti maalinsa jälkeen takajalalle ja Tšekki karkasi neljän maalin johtoon Ales Cechin yhdellä ja Eduard Salen kahdella maalilla ennen toista erätaukoa. Päätöserässä Matyas Sapovaliv osui kertaalleen ylivoimalla ennen kuin Sale ja Kulich täydensivät hattutemppunsa.


Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets