Nuorten Leijonien kapteenisto on valittu tapaninpäivänä alkaviin alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin. Roni Hirvonen kipparoi joukkuetta, Kasper Puution ja Topi Niemelän toimiessa varakapteeneina.

HIFK:n Roni Hirvonen valittiin Suomen joukkueen kapteeniksi sunnuntaina alkaviin U20-MM kilpailuihin. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan Hirvonen on johtajatyyppi ja pidetty henkilö joukkueen keskuudessa.

– Hän on arvostettu ja kunnioitettu tyyppi. Roni pystyy johtamaan joukkuetta jäällä. Hän on hyvä pelaaja. Ja ikäisekseen kypsä.

KalPassa pelaava Kasperi Puutio, oli niin ikään Pennasen mukaan helppo valinta joukkueen kapteenistoon.

– Hän on iloinen ja rehellinen tyyppi. Aina hyvällä tuulella. Hänen ääntä tosiaan kuullaan kopissa usein.

Puution itsensä mukaan äänessä oleminen tulee häneltä luonnostaan. Mies antaa myös pari esimerkkiä Leijona-kapteeneista, joita hän on itse katsonut urallaan ylöspäin.

– Kai se tulee ihan luonteesta, olen sellainen. Olen kova puhumaan ja paljon äänessä.

– Leijonakapteenista meillä on hyvä esimerkki täällä, Mikko Koivu. Myös Marko Anttila ja hänen tarinansa tulee mieleen.

Toinen varakapteeni Kärppien Topi Niemelä, puolestaan kertoi, että valinta Leijona-joukkueen kapteenistoon antaa lisämotivaatiota tekemiseen, mutta paineita siitä ei aiheudu.

– Topi on meille iso pelillinen johtaja, linjasi Pennanen.

Nuorissa Leijonissa on kuluneiden vuosien aikana pelannut huikeita kapteeneja, kun Anton Lundell, sekä Mikko Rantanen. Hirvosella on nyt tilaisuus nousta suurten johtajien joukkoon, kun kiekko tippuu jäähän Kanadassa. Suomelta on lupa odottaa jälleen menestystä ja johtavien pelaajien rooli korostuu, kun panokset ovat kovimmillaan.

Lähde: Iltalehti