Nuorten Leijonien avainpelaajiin kuuluva Jani Nyman tiedostaa Suomen antaneen Kanadalle liian monta maalia eteen MM-kisojen avauspelissä. Saksaa vastaan joukkue lähtee parantamaan puolustuspeliään ja terävöittämään omaa tekemistään tärkeimmillä maalintekoalueilla.

Suomi hävisi hallitsevalle maailmanmestarille Kanadalle nuorten MM-kisojen avausottelussaan 2-5. Ottelu oli sikäli erikoinen, että kumpikin joukkue lähti peliin melko aneemisena ja etenkin ensimmäinen erä oli puolin ja toisin hyvinkin vaisua pelaamista.

Suomen pelistä paistoi tietynlainen varovaisuus, eikä Nuorilla Leijonilla näyttänyt olevan pelin ja turnauksen vaatimaa tunnelatausta. Myös Kanada oli aluksi poissaolevan oloinen, mutta löysi pelinsä paremmin ottelun edetessä ja nappasi lopulta täysin ansaitun voiton. Etenkin ottelun viimeisessä erässä Kanada oli jo valovuoden Suomea edellä.

Kanada ehti karata ottelussa 1-3 johtoon ennen kuin Nuoret Leijonat heräsi todenteolla taistelemaan ottelun voitosta. Suomen avainpelaajiin kuuluva Jani Nyman ei selittele, vaan myöntää, että kaverille annettiin liikaa etumatkaa.

– Jos noin monta päästää omiin niin yleensä häviää, Nyman tiivisti jääkiekon-MM.comille ottelun jälkeen.

Merkittävästi aikaa pelaamisen parantamiseen ei ole, sillä Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan Saksan jo keskiviikkona klo 15:30 Suomen aikaa. Saksa-peliin Nuoret Leijonat lähteekin Nymanin mukaan ensisijaisesti pitämään omaa maaliaan puhtaana. Mutta myös toisessa päässä vaaditaan terävyyttä, sillä viimeistelyn on oltava huomattavasti paremmalla tasolla kuin Kanadaa vastaan.

Nyman uskookin, että paremmalla tehokkuudella Suomi tulee kampeamaan täydet pisteet Saksaa vastaan. Yksi suurista kehityksen kohteista on ylivoima, jota Nuorten Leijonien täytyy parantaa merkittävästi turnauksen avausottelusta. Kanadaa vastaan Suomi pääsi ylivoimalle kuudesti ja onnistui maalinteossa kerran.

Kaiken kaikkiaan Nyman kuitenkin nautti nuorten MM-kisojen tunnelmasta. Jo viime vuonna mukana ollut hyökkääjä sanoo, että peliin oli helpompi lähteä, kun kokemusta MM-jäiltä oli jo aiemmin.

– Pitkään olen odottanut näitä kisoja. Halli oli täynnä ja oli mainiot fiilikset lähteä pelaamaan. Tiesi jo vähän mitä odottaa, kun oli viime vuonna ollut mukana.