Velobet

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen ei odota joukkueeltaan ihmeitä MM-kisojen avausottelussa Saksaa vastaan. Poikkeusoloissa tapahtuva valmistautuminen saattaa miehen mukaan näkyä jonkin verran joukkueen otteissa kisojen alkutaipaleella.

Suomen U20-maajoukkue kohtaa MM-kisojen avausottelussaan tapaninpäivänä 26.12 Saksan. Sitä ennen Nuorilla Leijonilla on edessään tänään pelattava harjoitusottelu USA:ta vastaan. Vaikka luvassa on vain yksi valmistava ottelu, siitä pyritään saamaan mahdollisimman paljon irti.

– Pelit ovat aina hyviä siinä mielessä, että saat tietoa pelaajista, ja siitä miten he suorittavat kansainvälisellä tasolla. Pelin vaateet ovat vähän erilaisia kuin SM-liigassa, päävalmentaja Antti Pennanen toteaa.

Nuorten Leijonien valmistautuminen kisoihin sujuu tällä kertaa ymmärrettävästi tavallisesta poiketen. Koko maajoukkueryhmä joutuu elämään kilpailujen ajan tiukassa koronakuplassa. Vaikka olosuhteet eivät ole täydelliset, kertoo Pennanen kaiken sujuneen kuitenkin suhteellisen hyvin.

– Olemme harjoitelleet pari tuntia ja illalla kokoonnuttu ikään kuin iltanuotion ääreen puhumaan jostain muusta kuin jääkiekosta. Valmistautuminen näyttää hyvältä.

Suomi pelaa ensimmäisen alkulohkon ottelunsa Saksaa vastaan sunnuntaina. Pennanen kertoo, ettei hän odota vielä ihmeitä avausottelussa, mutta toivoo tiettyjen yhdessä sovittujen asioiden näkyvän joukkueen pelaamisessa.

– Varmasti se, että innostuneisuus, työmäärä ja aktiivisuus näkyvät. Se on kuitenkin voittavan pelin pohja, että ollaan vahvoja kamppailuissa ja peli näyttää siltä, että ollaan töissä.

– Ei varmasti tule olemaan täydellistä, eikä sitä odotetakaan. Tuloksen puolesta riittävän hyvä. On totta, että haluamme pelillisestikin vähän rakenteita nähdä, että siellä näkyy oikeita asioita. Uskon, että onnistumme siinä.

Lähde: MTV


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins