Nuoret Leijonat kohtasi torstaina USA:n MM-kisoja edeltävässä harjoitusottelussa. Ajoittain vaikeuksissa ollut Suomi nappasi lopulta jatkoajalla 4-3 voiton.

Suomen ja USA:n välisen ottelun ensimmäinen erä lähti liikkelle täysin Nuorten Leijonien komennuksessa. Kasper Simontaival teki ottelun avausmaalin reilun kolmen minuutin jälkeen ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana laukaukset kirjattiin Suomen hyväksi 8-1.

Avauserässä nähtiin myös kovia otteita, kun Suomen Ville Koivusta taklattiin tarpeettomasti päänseutuville. Koivunen putosi jään pintaan leukaansa pidellen ja mies näytti todella tuskaiselta. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu jäähyä.

Vain hieman tämän jälkeen Ruben Rafkin taklasi laidan lähellä Brett Berardia suoraan polveen. Yhdysvaltalainen jouduttiin taluttamaan jäältä ja suomalaiselle tuomittiin suihkukomennus. Viiden minuutin jäähyn aikana Yhdysvallat pääsi otteluun mukaan, mutta Suomi kuitenkin kesti alivoimaisena.

Kun erää oli jäljellä reilut pari minuuttia, Suomen kapteeni Roni Hirvonen lahjoitti kiekon omalla alueella Tanner Dickinsonille, jonka painava rannelaukaus upposi ohi Suomen maalilla pelanneen Leevi Meriläisen.

USA sai maalista virtaa ja se tuli toiseen erään kevyellä jalalla. Suomi oli ajoittain täysin purjeissa, eikä omaa peliä tuntunut löytyvän millään. Jotenkin erästä kuitenkin selvittiin ilman takaiskuja ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Kun päätöserää oli pelattu vain yhdeksän sekuntia, Suomen puolustukselta täysin vapaaksi keskelle unohtunut Berard löi kiekon reppuun. Kun erää oli takana 12 minuuttia USA siirtyi 3-1 johtoon Dominic Jamesin maalilla ja ottelu näytti ratkenneen.

Vajaat pari minuuttia ennen loppua Joel Määttä toi Suomen maalin päähän. Viimeisellä minuutilla Suomen pelatessa ylivoimalla Ville Ottavaisen tarkka rannelaukaus ohitti USA:n maalivahdin Drew Commesson ja peli oli jälleen tasalukemissa.

Jatkoajalla ratkaisu syntyi vain vajaan minuutin pelin jälkeen, kun Simontaival teki illan toisensa ja paketoi ottelun. Nuorille Leijonille voitto värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ottelu toimi hyvänä valmistautumisena sunnuntaita ajatellen.