ComeOn

Suomi pelaa nuorten MM-kisojen välierissä voitettuaan Slovakian jatkoajalla. Joukkueen parhaimmistoon tiistaina kuulunut Lenni Hämeenaho myöntää, että mitalipeleihin pääsy tuntuu hyvältä – ja toteaa, ettei meinannut ehtiä jatkoajalla peliin mukaan, kun Jere Lassila jo sooloili Suomen voittoon.

Suomen näkyvimpiä hahmoja tiistaina pelatussa Slovakia-puolivälierässä oli Nuorten Leijonien toisen maalin iskenyt ja jatkoajalla ratkaisumaalin aikaan kentällä ollut Lenni Hämeenaho.

Nuoret Leijonat sai osakseen rajuakin kritiikkiä hävittyään turnauksen kaksi ensimmäistä otteluaan Kanadalle ja Saksalle. Pahimmat kriitikot vaativat jopa muutoksia joukkueen valmennukseen kesken MM-kisojen. Nyt Suomi on kuitenkin lyönyt luun kurkkuun epäilijöilleen ja edennyt turnauksen mitalipeleihin.

Kajaanilainen ei peitellytkään tyytyväisyyttään välieräpaikasta ottelun jälkeen.

– Tuntuu todella hyvältä. Se oli hieno voitto. Olemme saaneet peliämme paremmaksi kahden ensimmäisen, vähän heikomman pelin jälkeen. Nyt tuntuu hyvältä, Hämeenaho kertoi Jääkiekon-mm.comille ottelun jälkeen.

Hämeenaho oli itse viemässä Suomea 1-2 johtoon toisen erän alussa. Ässien hyökkääjä pelasi muutenkin parhaan pelinsä turnauksessa tähän asti ja oli yksi Nuorten Leijonien näkyvimpiä hahmoja. Hyvän vireen taustalta ei löytynyt taikatemppuja.

– Yritin vain ladata kaiken tähän peliin. Tuntui että hyvin kulki. Kentän kanssa sujui hyvin peli tänään.

Jatkoajalla Lenni Hämeenaho jäi kuitenkin joukkueensa kapteenin Jere Lassilan varjoon. Sentteri nousi ottelun suureksi sankariksi, kun hänen soolomaalinsa, vain 24 sekunnin pelin jälkeen, lähetti Nuoret Leijonat välieriin.

Hämeenaho, joka sai ihailla maalin syntyä aitiopaikalta, antaa mielellään kunniaa ottelun ratkaisseelle kapteenilleen.

– Aika nätti maali oli. Näytti jopa päiväkävelyltä, kun oli niin helppoa. Lähdin itse hakemaan vauhtia alempaa ja katsoin, että sehän painaa näköjään itse sen sisään, hyväntuulinen Hämeenaho veisteli.


Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs