Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen lohkovaihe pelataan loppuun huomenna. Turnauksen pudotuspelit alkavat neljällä puolivälieräottelulla perjantaina ja lauantaina. B-lohkon kolme parasta jatkavat pudotuspeleihin. Lohkon kärkikamppailussa Tšekki ja Japani ratkovat lohkovoittajan, kun taas Ruotsi ja Tanska taistelevat viimeisestä jatkopaikasta.

Pohjoismainen välienselvittely kruunaa lohkovaiheen

Naisten jääkiekkoturnauksen B-lohko on kenties jopa odotetusti ollut turnauksen kahdesta lohkosta se jännittävämpi. Oman mausteensa kisoihin on tuonut emäntämaa Kiinan yllättävän hyvä pelaaminen. Kotijoukkue hävisi avausottelunsa Tšekille 3–1, mutta voitti sen jälkeen Tanskan 3–1.

Kolmannessa ottelussaan Kiina yllätti lohkoa johtavan Japanin rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi, ja siirtyi voiton päähän varmasti jatkopaikasta. Ruotsi kuitenkin otti tänään Kiinasta kisojen avausvoittonsa, ja varmisti äärimmäisen mielenkiintoiset asetelmat lohkon päätöskierrokselle.

Kiinalle ja Japanille hävinnyt Tanska avasi niin ikään turnauksen voittotilinsä tänään, ehkä hieman yllättäen, lohkovoittoa jahtaavan Tšekin kustannuksella. Joukkue on nyt Ruotsin kanssa tasapisteissä lohkon kahdella viimeisellä sijalla, mutta kahden pisteen päässä viimeistä jatkopaikkaa hallussaan pitävästä Kiinasta.

Kiina on jo pelannut kaikki lohkovaiheen ottelunsa, kun taas Tanska ja Ruotsi kohtaavat toisensa huomenna.

Kiina menee B-lohkosta jatkoon vain, jos Tanska voittaa Ruotsin jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa. Muussa tapauksessa kotijoukkue putoaa jatkosta.

Tanska jatkaa pudotuspeleihin, jos se voittaa Ruotsin varsinaisella peliajalla. Ruotsille taas riittää jatkopaikkaan voitto, tuli se millä tavalla vain. Asetelmat pohjoismaiseen välien selvittelyyn eivät siis voisi olla enää jännittävämmät.

Ruotsille jääminen alkulohkoon olisi pettymys, kun taas ensimmäistä kertaa olympialaisiin selvinneelle Tanskalle pudotuspelipaikka olisi jättimenestys.

Japanin ja Tšekin keskinäinen määrittää, kuka välttää Kanadan ja USA:n

Myös Japani ja Tšekki kohtaavat toisensa B-lohkon päätöskierroksella. Joukkueet keikkuvat lohkon kärjessä, mutta vain pisteen erolla toisiinsa, mikä tarkoittaa, että keskinäisen ottelun voittaja voittaa koko lohkon.

Lohkovoitolla on B-lohkossa jopa suurempi merkitys kuin ensi alkuun voisi kuvitella. Lohkovoittaja nimittäin välttää puolivälierissä sekä USA:n että Kanadan, mikä antaa maalle edes jonkinlaiset mahdollisuudet olympiaturnauksen mitalipeleihin. Pohjoisamerikkalaisia vastaan kaikkien B-lohkon joukkueiden turnaus päättyy käytännössä varmasti.

Kumpikin joukkueista on esiintynyt vakuuttavasti tähänastisessa turnauksessa. Japani on voittanut selvin numeroin sekä Tanskan että Ruotsin, ja rankkaritappiota Kiinaa vastaan voi pitää lähinnä työtapaturmana. Tšekki taas nöyrtyi hieman yllättäenkin Tanskalle voitettuaan Ruotsin ja Kiinan. Kumpikin joukkue haluaa kipeästi lohkovoittoa, joten asetelmat B-lohkon huippukamppailuun ovat mitä mahtavimmat.

Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnaus, B-lohko

#
Joukkue
PO
V
JAV
OTL
H
+/-
PST
1
Japani
4
2
1
1
0
13 - 7
9
2
Tšekki
4
2
0
1
1
10 - 8
7
3
Ruotsi
4
2
0
0
2
7 - 8
6
4
Kiina
4
1
1
0
2
7 - 7
5
5
Tanska
4
1
0
0
3
7 - 14
3

 

Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnaus, otteluohjelma

Kanada - USA
Discovery+