U20 MM-kisojen finaali pelataan ensi yönä klo 03:00 Suomen aikaa. Finaalissa Nuoret Leijonat kohtaa kotijoukkue Kanadan. Katso tästä artikkelista kaikki oleelliset tiedot finaaliin liittyen.

Suomi selvitti tiensä historiansa yhdeksänteen nuorten MM-kisojen finaaliin perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun se kaatoi välierässä Ruotsin 1-0. Nuoret Leijonat on pelannut U20 MM-kisojen finaalissa viimeksi vuonna 2019, jolloin se voitti MM-kultaa kaatamalla USA:n 2-3. Kaikkiaan Suomella on nuorten MM-kisoista viisi kultaa ja neljä hopeaa.

Kanada puolestaan eteni finaaliin voittamalla välieräottelussaan Tšekin 5–2. Kanada ratkaisi ottelun jo toisessa erässä siirtymällä jo 4–0 johtoon ennen kuin Tšekki onnistui rikkomaan kuparisensa. Kanada oli alun perinkin turnauksen ylivoimaisesti suurin voittajasuosikki, ja lähtee nyt hakemaan finaalista jo historiansa 19. nuorten MM-kultaa. Kahdeksantoista kultamitalin lisäksi joukkue on voittanut U20 MM-kisoista 12 hopeaa.

Mitä tapahtui U20 MM-kisojen finaalissa viime vuonna?

Kanada pelasi turnauksen finaalissa myös viime kerralla. Silloin se sai, niin ikään Edmontonissa, vastaansa USA:n. Ottelu oli todella kurinalaista jääkiekkoa, eikä siinä nähty kuin yksi kahden minuutin rangaistus joukkuetta kohti. Kanada hallitsi ottelua ja voitti laukaukset jopa 34–21. Silti MM-kultaa vei USA. Alex Turcotte rikkoi ottelun kuparisen kolmentoista minuutin pelin jälkeen Drew Hellesonin ja Trevor Zegrasin syötöistä. Aivan toisen erän ensisekunneilla Zegras tuplasi USA:n johdon, joka kesti loppuun saakka. Kanada onnistui kolmannessa erässä luomaan kovaa painetta USA:n maalille, mutta ei pystynyt ohittamaan Spencer Knightia.

Milloin vuoden 2022 U20 MM-kisojen finaali alkaa?

MM-finaali alkaa klo 03:00 Suomen aikaa sunnuntain 21. elokuuta puolella. Ottelu pelataan Kanadassa, jossa peli alkaa paikallista aikaa klo 18:00.

Mistä näen vuoden 2022 U20 MM-kisojen finaalin?

Suomen ja Kanadan välisen finaalin voit katsoa joko Discovery+ -suoratoistopalvelusta tai maksuttomalta TV5-kanavalta. Kumpikin lähettää ottelun suorana. Lähetys alkaa sekä TV5:n että Discovery+:n puolella klo 02:45.

Mitkä ovat ennakkoasetelmat U20 MM-kisojen finaaliin?

Kanada on selvä ennakkosuosikki otteluun. Kotijoukkueen voittokerroin on esimerkiksi Rabonalla 1,33, kun taas Suomen voitolle yhtiö antaa kertoimen 3,25. Lisää vedonlyöntikohteita finaaliin voit katsoa tästä.

Suomen päävalmentaja Antti Pennanen kuitenkin sanoi, että Nuorilla Leijonilla on hyvä mahdollisuus Kanadaa vastaan. Pennanen muistutti, että Suomella oli omat paikkansa myös joukkueiden kohdatessa alkulohkossa. Tuolloin ottelu päättyi 6-3 Kanadalle.