ComeOn

Osan jääkiekon MM-kisojen 2024 otteluista televisioiva MTV on julkaissut kisatiiminsä, joka on jälleen täynnä rautaista osaamista. Leijonien otteluiden selostajana toimii viimeisiä kertoja Antero Mertaranta.

Jääkiekon miesten MM-kisat 2024 pelataan toukokuussa Tšekissä. Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Prahassa, ja on tulessa heti kisojen avausiltana, kun se kohtaa turnauksen virallisessa avausottelussa isäntämaa Tšekin.

Jääkiekon MM-kisojen TV-oikeudet omistaa Viaplay, mutta yhtiö on jakanut TV-lähetykset MTV:n kanssa, joka tulee näyttämään kaikki Leijonien ottelut sekä välierät ja MM-finaalin niin maksuttomalla MTV3-kanavalla kuin MTV Katsomossakin. Katsomon puolella jokaista ottelua edeltää vähintään 50 minuutin ennakkostudio.

Lisäksi MTV välittää kisoista tunnelmia MM-extrojen muodossa. MM-extrat ovat katsottavissa turnauksen aikana Tulosruudun jälkeen. Myös Leijonien otteluiden kohokohdat ja maalikoosteet ovat katsottavissa MTV Katsomosta.

MTV:n MM-tiimissä tuttuja nimiä

Maikkarin lähetyksiä jääkiekon MM-kisoista juontavat jo aiemmista kiekkolähetyksistä tutut Teemu Niikko ja Suvi Puukangas. Asiantuntijavieraikseen kaksikko saa studioon Suomen eturivin kiekkovaikuttajia, sillä Leijonien otteita MM-kisojen aikana analysoivat Suomea ja Tšekkiä valmentanut Kari Jalonen, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen, vuoden 2011 maailmanmestari Lasse Kukkonen ja Suomen kanssa nuorten MM-kultaa voittanut Karri Kivi.

Paikan päältä tunnelmia välittää vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestari Sami Kapanen. Lisäksi Huomenta Suomen kisaraadissa MM-kisoja analysoivat vuoden 2011 maailmanmestari ja Nuorten Leijonien taustajoukkoihin kuuluva Janne Pesonen sekä Ari Vallin.

Leijonien pelejä selostaa Antero Mertaranta, jonka ääntä kuullaan niin MTV Katsomon kuin MTV3:n ottelulähetyksissä. Mertaranta on ilmoittanut, että hänen taipaleensa jääkiekon MM-kisojen selostajana jatkuu vuoden 2025 MM-kisoihin asti. Tuolloin tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta siitä, kun Mertaranta selosti jääkiekon MM-kisoja ensimmäistä kertaa. Lisäksi kisat pelataan sopivasti samassa paikassa kuin ensimmäiset Mertarannan selostamat MM-kisat, sillä vuoden 2025 turnauksen päänäyttömänä toimii Tukholman Globen.

Lisäksi MTV:n välittämät ottelut voi katsoa myös ruotsinkielisellä selostuksella, josta vastaa Julius Vauhkonen.

– MM-tiimimme koostuu vertaansa vailla olevasta kokemuksesta selostuskopissa ja studiopöydän ääressä – sekä vankan omakohtaisen kokemuksen keränneistä pelaaja- ja valmentajatähdistä. Välitämme kaiken oleellisen Leijonien MM-urakasta niin jäältä kuin sen ulkopuolelta. Jukka Jalosen upea matka päävalmentajana tulee päätökseen ja aiempien turnauksien tapahtumia valotetaan myös mielenkiintoisella tavalla kisaviikkojen aikana, MTV Urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kertoo yhtiön tiedotteessa.