Velobet

Minnesota Wildin kahdeksan ottelun mittainen voittoputki tuli lauantaina päätökseen, kun Los Angeles Kings oli kotonaan vahvempi lukemin 2-1.

Wildin maalilla 35 kertaa ottelussa torjuneen Kaapo Kähkösen mukaan voittoputken katkeaminen ei vaikuta joukkueen pelisuunnitelmaan tulevissa otteluissa.

– Emme muuta mitään. Yritämme vain tehdä vähän enemmän maaleja ja pysytellä poissa jäähyboksista. Sitten kaikki menee hyvin. Ei ole maailmanloppu, jos tulee yksi tappio, kohti seuraa ottelua vain, Kähkönen kertoi pelin jälkeen.

Tällä kaudella viisi ottelua pelannut Kähkönen debytoi NHL:ssä kaksi vuotta sitten. Selkeään kakkosmaalivahdin asemaan Wildissä jäänyt suomalainen tietää, että tilaisuuden tullessa on oltava valmis esiintymään korkealla tasolla.

– Kun saa levätä paljon, on parempi olla tuoreessa kunnossa. Ei ole minun valintani onko seuraava otteluni huomenna vai kahden viikon päästä. Tietysti haluan pelata jokaisen ottelun. Silloin kun pääsee pelaamaan, täytyy aina tehdä parhaansa ja yrittää auttaa joukkue voittamaan.

Minnesota Wild on Läntisen konferenssin ykköspaikalla kolmen pisteen erolla Calgary Flamesiin. 27 ottelusta joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla 13 ja jatkoajan jälkeen 6. Tappioita varsinaisella peliajalla on seitsemän, jonka lisäksi Wildin tilillä on yksi jatkoaikatappio.

Kähkönen, joka valittiin kaudella 2019-2020 AHL:n parhaaksi maalivahdiksi tarvitsee ilman muuta lisää vastuuta kehittyäkseen. Ykkösmaalivahdin asema on Wildissä selkeästi Cam Talbotilla, joka terveenä ollessaan pelaa suurimman osan joukkueen otteluista. Kausi on kuitenkin pitkä ja luotettavaa kakkosvahtia tarvitaan kantamaan vastuuta. Siihen Kähkönen pystyy, mutta tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla.

Lähde: NHL.com/fi


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets