Kuva: Wallpaperflare.com

Entisestä jääkiekkoilijasta Marko Jantusesta on tekeillä elokuva. Laitapuolen hyökkääjä – nimeä kantava teos saa ensi iltansa vuoden 2022 syksyllä.

Näkyvästi peliuransa jälkeen julkisuudessa pysynyt Marko Jantunen toimii nykyään päihdetyön parissa. Mies julkaisi aiemmin omaelämänkerran kosteista ja huumehuuruisista vuosistaan, jossa hän avautui rohkeasti jo peliuransa aikana alkaneesta päihderiippuvuudestaan.

Ensi vuoden syyskuussa ensi-illan saa Solar Filmsin tuottama miehen elämästä kertova elokuva, joka kantaa nimeä Laitapuolen hyökkääjä. Elokuvan ohjaajana toimii Aleksi Mäkelä. Jantusen roolissa nähdään Severi Saarinen. Muita pääosia näyttelevät muun muassa Jorma Tommila, Katariina Havukainen ja Tommi Eronen.

– Mahtavaa, että saamme osan tarinaani elokuvaksi. Hienoa nähdä elämä tietyssä pisteessä elokuvana nyt, kun matkani on jo jatkunut eteenpäin. On mielenkiintoista katsoa sitä tästä hetkestä taaksepäin, Jantunen kertoo Solar Filmsin tiedotteessa.

Myös Jääkiekon SM-liiga Oy on elokuvahankkeessa mukana, toimiessaan yhtenä pääyhteistyökumppanina. Liigan toimistusjohtaja Riku Kallioniemi oli mielissään yhteistyöstä, sekä elokuvan tärkeän aiheen julkituomisesta.

– Jantunen on tietysti kiekkoilija, mutta ennen kaikkea ihminen, joka on tehnyt paljon arvokasta työtä päihdetyön saralla nuorison keskuudessa. On hienoa, että hänen tarinansa kerrotaan nyt vielä laajemmin isolle yleisölle. Meille on tärkeää olla tukemassa tämän viestin leviämistä.

Lahtelaisen kiekkotaiturin elämäntarina on totisesti vertaansa vailla. Jos hänen koettelemuksensa voivat toimia varoittavana esimerkkinä nuorille, tarinan kertominen on todella arvokasta. On upeaa, että Jantunen uskaltaa kertoa omista heikkouksistaan avoimesti ja asioida voidaan käsitellä niiden oikeilla nimillä.

Lähde: SuomiKiekko